MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara onay vermedi, CHP’li Başkanı formülü buldu: Geçici işçi hamlesi!
Yerel Yönetimler
29 Ağustos 2020 Cumartesi 00:46

Ankara onay vermedi, CHP’li Başkanı formülü buldu: Geçici işçi hamlesi!

Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu, bakanlıktan personel alımı için onay gelmemesi üzerine ‘geçici işçi alma’ formülünü devreye soktu. Selvitopu, “Bakanlıktan şirketlere personel almak için izin istedim, bir türlü izin çıkmadı. Kaç yıldır eleman alamıyorum. Bazı konularda sıkıntım var. Biz de tedbir amaçlı yapma kararı aldık” dedi.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR- Karabağlar Belediyesi, personel alımı noktasında yıllardır sıkıntı yaşarken Başkan Muhittin Selvitopu çareyi ‘geçici işçi alma’ formülünde buldu.

Eylül ayı meclis toplantısında gündeme gelecek önerge kabul edildiği takdirde 100 tane geçici işçi belediye bünyesine kazandırılacak. İlk aşamada 3 aylık bir süre belirlenirken ilerleyen süreçte gidişata göre hareket edileceği aktarıldı.

BAKANLIKTAN İZİN ÇIKMADI!
Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu konuyla ilgili bilgi verirken, “Yüzde 20 oranında geçici işçi çalıştırabiliyorsunuz. Bizim kadromuza göre 181 işçi çalıştırabiliyoruz. Ama bir tedbir olarak böyle bir önerge hazırladık. Bakanlıktan şirketlere personel almak için izin istedim, bir türlü izin çıkmadı. Kaç yıldır eleman alamıyorum. Bazı konularda sıkıntım var. Biz de tedbir amaçlı yapma kararı aldık” diye konuştu.

İşte o önerge: 5620 sayılı Kanun’un 3’üncü maddesinin 2’nci fıkrasının (c) bendi gereğince Belediyemizde, 2020 yılında 100x3=300 adam/ay geçici işçi çalıştırılması için İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve ekte sunulan geçici işçi vize teklif cetvelinin incelenerek, Meclisimizce bir karar alınması hk. (İnsan Kaynakları ve Eğitim Md.)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir