MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara’dan İzmir’deki krize ‘Yıldırım’ tepki: O yenilgiyi hazmedemedi!
Politika
8 Eylül 2017 Cuma 20:15

Ankara’dan İzmir’deki krize ‘Yıldırım’ tepki: O yenilgiyi hazmedemedi!

Selçuk’taki törende yaşanan krizin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na destek veren CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, Başbakan’ın sözlerine tepki gösterdi ve “Kendisi İzmir’de aldığı yenilgiyi hala hazmedememiş” dedi.

GERÇEKİZMİR – Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla Selçuk’ta gerçekleşen toplu açılış ve İZBAN’ın yeni hattına ilk sefer törenine protesto krizi damga vurdu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu alanı dolduran kalabalığın kendisini ‘Recep Tayyip Erdoğan’ tezahüratları ve yuhlamalarla protesto etmesine sinirlenerek konuşmasını kısa kesip alanı terk etti. Kocaoğlu İZBAN Selçuk-Torbalı hattında yapılacak ilk yolculuğa da katılmadı.

Kocaoğlu’nun ardından konuşan Başbakan Yıldırım Büyükşehir Belediye Başkanı’nın tepkisini eleştirdi. Başbakan’ın sözlerine Ankara’dan tepki geldi.

Gerçekizmir’e konuşan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Yıldırım’a “Demek ki Recep Tayyip Erdoğan sevgisine hala tahammül edemeyenler var. Sevgili kardeşlerim, biliyorsunuz, Aziz Başkan'ın şekeri var, birdenbire şeker çıktı, vitesten attı ama öfke onun olsun, sevgi bizim olsun, hoşgörü İzmir'in olsun, Selçuk'un olsun” sözleri üzerinden yanıt verdi.

Torun, “Asıl kendisi İzmir adaylığı sırasındaki yarışta aldığı mağlubiyeti hala hazmedememiş olacak ki böyle davranıyor. Hala o yenilginin acısını yaşıyor. Böyle bir ortamda Başbakan’a yakışan birleştirici ve yatıştırıcı bir tavırdı. Devlet adabına yakın davranması beklenirdi” dedi.



GÜVEN: YAPILAN BÜYÜK HAKSIZLIK! 
CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven de yaşanan krizi Başkan Kocaoğlu’na destek vererek değerlendirdi. İl Başkanı Güven, “Aziz Bey’in bu yatırımda büyük emeği var. 3-4 kendini bilmez bu işi Torbalı’da da yaptı! Ortamı böyle çirkinleştirmek çok yanlış… Aziz Bey’e yapılan büyük haksızlık… CHP Örgütü olarak ordaydık, Aziz Bey oradan ayrılınca biz de ayrıldık. Aziz Bey’in yanındayız, arkasındayız. Her zaman da yanında ve arkasında olacağız. Doğru işler Aziz Bey’in çabalarıdır. Bu raylı sistem projesi de Türkiye’nin örnek projesidir” dedi. 

ÖRGÜTTEN DESTEK MESAJLARI 
Öte yandan kriz sonrası CHP İzmir Örgütü'nden de mesajlar geldi. Başkan'a destek çıkan CHP'liler Başbakan'a da tepki gösterdi. 

CHP İzmir İl Yöneticisi Utku Gümrükçü: İzmir'in duruşunu, İzmir'in geçmişini, İzmirlinin tercihlerini beğenmeyebilirsiniz! Ama karşınında defalarca seçim kaybettiğiniz partinin, sizin deyiminizle "Milli İrade"yi temsil eden Belediye Başkanını toplama bir kalabalığa yuhalalatamazsınız! Bu tavır demokrat ve aydın İzmir halkına hakarettir! Bu halk kendisine yapılmış hakarete cevabını gene kendi üslubuyla, kendisine yakışan şekliyle verir ve verecektir!

CHP İzmir İl Yöneticisi Dilek Bilgin: Dürüstlüğüyle , hizmetleriyle , tevazusu ile yıllardır İzmir'li hemşehrilerinin gönlünde taht kurmuş , gece gündüz demeden , parti farkı gözetmeden, sadece metropolde değil İzmir'in köylerine çalışan , hizmet götüren Büyük Başkan Aziz Kocaoğlu 'na yapılan saygısızlığı kınıyorum...Bindirilmiş kıtalarla, hep bir ağızdan yaptığınız saygısız söylemler ancak sizi küçültür , İzmir halkı dün olduğu gibi bugün de bundan sonra da Başkanının yanında olacaktır...

CHP İzmir İl Yöneticisi Hüseyin Çimenli: Saygı bekliyorsanız önce siz saygılı olacaksınız izmir AZİZDİR AZİZ kalacak evet bu proje izmir büyükşehir belediyesinin projesidir aksini ispat edemezsiniz çalmadığı için çırpmadigi için belediyenin bütün parasını izmir için harcadığı için zorunuza gidiyor ama gerçeklerle yüzlesin derim çünkü gerçekler acıdır...

CHP İzmir İl Yöneticisi Ednan Arslan: Partili partisiz tüm hemşehrilerine eşit mesafede durarak hizmet etmeyi ilke edinmiş Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kocaoğlu'nu Selçuk'ta protesto edenlere şunu söylemek isterim. Heyecanlanmayın,acele etmeyin, 2019 yılında demokratik yollarla gereken cevabı alacağınızdan şüpheniz olmasın. Biz buna İzmirli duruşu diyoruz.

Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya: Sen ben demeden, Parti ayırt etmeksizin, yüzde 56 oy alarak Yıllardır bütün ilçelere eşit hizmet götüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz KOCAOĞLU'na Selçuk İzban Hattının Açılışında yapılan saygısızlık affedilemez...

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir