MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Asansör'de zirvesi raporu: Kimler katıldı, neler konuşuldu, Kocaoğlu ne mesaj verdi?
Politika
25 Aralık 2017 Pazartesi 09:13

Asansör'de zirvesi raporu: Kimler katıldı, neler konuşuldu, Kocaoğlu ne mesaj verdi?

Başkan Kocaoğlu il kongresi sürecinde ilçe başkanlarıyla yaptığı görüş alışverişinin ardından bu kez tarihi Asansör'de İzmir Milletvekilleriyle bir araya geldi. Toplantıya Genel Sekreter Sındır temasları nedeniyle yurt dışında olduğu için katılmazken, Bayır ve Çam ise buluşmaya Başkan Kocaoğlu’na tepki göstererek katılmadı. Toplantıda il başkanı tarifi ve güçlü yönetim vurgusu öne çıktı. 1.5 saat süren zirve sonunda Kocaoğlu'ndan detaylı açıklama geldi.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde tamamlanan ilçe kongrelerinin ardından gözler 7 Ocak’ta yapılacak il kongresine çevrilirken trafik de hızlandı. 

Süreçte uzlaşı arayışları devam ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da bu kapsamda örgütle yaptığı buluşmalar devam ediyor. 

Bir önceki haftasonu ilçe başkanlarıyla ile bir araya gelerek il başkanlığı için isim isteyen ancak kendisi herhangi bir isim vermeyen Başkan Kocaoğlu bu kez İzmir Milletvekilleri ve belediye başkanları ile bir araya geliyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı hafta arasında tüm vekilleri tek tek arayarak il kongresi öncesi ve sonrası süreci değerlendirmek için toplantıya çağırdı. 


KİMLER KATILDI? 
Büyükşehir Belediye Başkanı ile İzmir Milletvekilleri kritik zirve için Tarihi Asansör'de bir araya geldi. Toplantıda İl Başkanı Asuman Ali Güven'in de yer alması bekleniyordu ancak annesinin rahatsızlığı nedeniyle Tire'ye gitti. 

'Asansör Zirvesi'ne CHP İzmir Milletvekilleri Zeynep Altıok, Ali Yiğit, Tuncay Özkan, Zekeriya Temizel, Özcan Purçu, Atilla Sertel, Murat Bakan ve Mustafa Balbay katıldı. 

SINDIR YOK, BAYIR VE ÇAM’DAN TEPKİ
Asansör’de saat 13.30’da başlayan toplantıda temasları nedeniyle yurt dışında bulunan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ve başka bir programı olduğu için kente gelmeyen İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke katılmadı. 

CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Musa Çam ise buluşmaya Başkan Kocaoğlu’na tepki gösterdikleri için katılmadı.



BAYIR: BIRAKSIN DA... 

Toplantıya katılmayan CHP İzmir Milletvekili Bayır Gerçekizmir’e yaptığı açıklamada, “Şekil ve yöntem adına doğru bulmadığım için katılmıyorum. Katılıp da ‘Toplandık böyle bir karar çıktı, aday bu’ diye lanse edilmesini doğru bulmuyorum. İl delegelerinin özgür iradesine ipotek konuluyor. Aday olan çıkar delegenin kantarına… Bunu bir belediye başkanı yapamaz. Ben vekil olarak Büyükşehir’in bürokratını seçebiliyor muyum? Bıraksın da il başkanı ve yönetimini biz seçelim, örgüt seçsin” diye konuştu.

Bayır ve Çam’ın bir yurtta meydana gelen istismar dehşetini araştırmak için Kaymakamlık ve Emniyet’le görüşmek üzere Dikili’ye gittiklerini öğrenildi.

Bayır ve Çam geçtiğimiz günlerde Meclis’te gerçekleşen toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Başkan Kocaoğlu’nun sürece müdahil olmasıyla ilgili rahatsızlıklarını dile getirmişti.

İSİM YOK, TARİF VAR!
Asansör’deki kongre zirvesi yaklaşık 1.5 saat sürdü. Kocaoğlu ile vekillerin genel anlamda süreç hakkında görüş alışverişinde bulunurken, İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun ‘ağabeylik formülü’ ekseninde yaptığı Oğuz Oyan önerisi dışında gündeme hiçbir ismin gelmediği belirtildi. Edinilen bilgiye göre ‘Nasıl bir il başkanı ve yönetimi olmalı?’ sorusuna yanıt arandı. Kocaoğlu ile vekiller güçlü, üretken, enerjik, partinin etkinlik dozajını artırabilecek, İzmir’i ve partiyi kucaklayacak, kimsenin adayı olmayan, birleştirici bir il başkanı ve güçlü bir il yönetimi konusunda hem fikir oldu.

İl Başkanı’nın 2019’da yapılacak 3 seçimi de başarılı bir şekilde götürebilecek ve adaylık için koltuğu bırakmayacak bir isim olması konusunda uzlaşıldı. Tek adayda birleşme olmaması durumunda ise aday sayısının azaltılması ve centilmence bir yarış olması için çalışılması gerektiği vurgulandı.

Öte yandan toplantıda bir sonraki buluşmada belirlenen çizgi doğrultusunda artık adayların masaya yatırılması ve bu isimler üzerinden görüş alışverişinden bulunulması kararlaştırıldı. 

Toplantıda ayrıca kent ve ülke gündeminin da masaya yatırıldığı, son çıkan 2 Kanun Hükmünde Kararname hakkında da konuşulduğu öğrenildi.  

KOCAOĞLU: DESTEKLEDİĞİM İSİM YOK
Zirve sonunda Başkan Kocaoğlu’ndan açıklama geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı il başkanlığı ve 2019 sürecinde bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, “Bunun özü, katılımcı bir anlayışla, süreci belirlemek ve herkesin bilgisi dahilinde görüş alarak ilerliyoruz. Genel başkanımızın bilgisi dahilinde yürüyoruz. Sürecin nasıl gitmesi konusunda fikir alışverişi yapıyoruz. İsim konuşmuyoruz. İlkeleri, prensipleri konuşuyoruz. Bir sonuca vardığımızda hep birlikte bir açıklama yapacağız” dedi.

Kocaoğlu, “Kriterler belirleniyor. İzmir'i kucaklaması, çalışkan olması gibi birçok kriter var. Onları tartışıyoruz. Tek aday diye bir şey yok, amaç mutabakat sağlamak. Yüzde 10'u bulan partililerimiz il başkanlığına aday olabilir. Ona kimsenin aday olma deme hakkı da haddi de yok. Katılımcı süreçten neyi anlıyorsak odur. Düşüncelerle zenginleşiyoruz. Bu düşünceyle sonuca ulaşmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kocaoğlu desteklediği bir aday olmadığının da altını çizdi ve şunları söyledi: Desteklediğim isim yok. Eğer olsa ne işim var bu katılımcı anlayışlarla. Benim kafamda bir isim varsa bu süreci yürütmemin bir anlamı yok. Kafamda bir şey var da ve ben onun için yapıyorsam bu benim kişiliğime de duruşuma da uyan bir şey değil. Öyle bir şey olsa farklı davranırım ve böyle bir arayışa da girmem.

Kocaoğlu katılmayan vekiller ve akşam başkanlarla gerçekleşecek zirve hakkındaki soruya ise “Vekillerin tepkiden dolayı katılmadığı yönünde bir bilgi gelmedi. İl Başkanımız Asuman Ali Güven'in annesi rahatsızlandı. Genel Sekreterimiz Bulgaristan'da. Musa Çam, Tacettin Bayır ve Selin Hanım'ın mazeretleri var. Genel Başkanı zaten çağırmadık.İl Başkanımızla gerçekleşen toplantı ardından temaslar devam edecek. Belediye başkanlarıyla gerçekleşecek toplantı mutat (alışılmış) bir yemek. Her ay yaptığımız programlardan birisi” yanıtını verdi.

SEFERİHİSAR'DAN BAŞKANLAR MASASI! 
Kocaoğlu bu zirvenin ardından akşam mesaisinde de ise ilçe belediye başkanlarıyla bir araya gelecek. Büyükşehir Belediye Başkanı'nın süreci başkanlarla masaya yatıracağı zirve Seferihisar'da gerçekleşecek. Teos Yazar Evi'nde saat 19.00'da başlayacak toplantıya tüm ilçe belediye başkanlarının katılması bekleniyor. 

SON ZİRVE İL'DE 
Öte yandan Başkan Kocaoğlu süreçte son zirveyi de Salı günü CHP İl Başkanlığı'nda yapacak. Büyükşehir Belediye Başkanı bu kez İl Başkanı Asuman Ali Güven ve il yönetimi ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunacak. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 cengiz cansız
 25 Aralık 2017 Pazartesi 19:21
aziz kocaoğlu neden bu işe müdahil oluyor anlamak mümkün değil ne örgütü rahat bırakın ilçe başkanlarının dışında müdahaleleri doğru bulmuyorum .
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir