MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aslanoğlu’na imza desteği, Sındır için yoğun çalışma, Başak adaylıkta kararlı!
Politika
9 Eylül 2023 Cumartesi 08:31

Aslanoğlu’na imza desteği, Sındır için yoğun çalışma, Başak adaylıkta kararlı!

CHP İzmir’de il kongresine 1 hafta kala hareketlilik sürüyor. İlçe turunu büyük ölçüde tamamlayan Aslanoğlu’na adaylık için imza desteği var. Aslanoğlu’na karşı olanlar ise Genel Merkez’de ‘ağabey’ formülünde Kamil Okyay Sındır için yoğun bir çalışma sürdürüyor. Adaylığını açıklayan Şakir Başak’ın Kılıçdaroğlu’nun ‘uzlaşı adayı’ işaret etmediği sürece sandıkta yarış için kararlı olduğu öğrenildi.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) gözler 16 Eylül’de gerçekleşecek il kongresinde…

Ocak ayında göreve atanan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu dışında eski Konak İlçe başkanları Aytekin Tunus ve Şakir Başak resmi olarak adaylıklarını açıklamıştı.

Aslanoğlu’nun il başkan adaylığına sıcak bakmayan isimler kongrelerin tamamlanmasının ardından Genel Merkez’de çalışma yaparken, ‘ağabey’ formülünü gündeme getirmiş ve Sinan Karamustafaoğlu ve Kamil Okyay Sındır isimleri öne çıkmıştı. Örgütlerden Sorumlu Koordinatör Engin Özkoç İzmir’e gelerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e Karamustafaoğlu ve Sındır ismini ilettiği iddia edilmiş, Soyer ise bu gelişme üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu’ndan randevu almıştı.

Geride kalan hafta Soyer, Kılıçdaroğlu ile görüşerek Aslanoğlu isminde örgütte mutabakat olduğunu, kendisiyle uyumlu çalıştığını aktarmış, CHP Lideri ise görüşmede Aslanoğlu’yla ilgili olumlu-olumsuz bir görüş bildirmemiş, farklı bir isim de söylememişti. Aynı gün kulislere akşam saatlerinde CHP Lideri’nin Soyer’i arayarak “Aslanoğlu ile yola devam ediyoruz. Listeyi mutabakatla, uzlaşıyla yapın” mesajı verdiği öne sürülmüştü.

DİVAN BAŞKANI EMRE
Divan başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre'nin yapacağı il kongresi için hareketlilik sürerken,  kongreye 1 hafta kala fotoğraf hala netleşmedi.


ASLANOĞLU’NDAN TUR VE İMZA MESAİSİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu,  İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal gibi isimlerin tam desteğini alan  ve adaylık açıklamasını geniş katılımla yapan Aslanoğlu geçtiğimiz pazartesi başlattığı ilçe turunda sona geldi. Buca, Konak ve Karşıyaka ile birlikte tamamlanacak ilçe turundan 500'e yakın imza toplanacağı öğrenildi. 


‘AĞABEY’ FORMÜLÜ ÇALIŞMASI:  SINDIR İÇİN YOĞUN TRAFİK
Ancak Aslanoğlu’nun adaylığına karşı Genel Merkez’de çalışma sürüyor. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Akın ve Devrim Barış Çelik, Örgütlerden Sorumlu Koordinatör Engin Özkoç, İzmir Milletvekilleri Tuncay Özkan, Deniz Yücel ve Ednan Arslan’ın İzmir’de ‘ağabey’ formülünün gündeme gelmesi için yoğun bir çalışma yaptığı öğrenildi. Bu isimlerin Aslanoğlu’nun yıprandığını,  yerel seçimlere partinin eski genel sekreteri, İzmir eski Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın il başkanlığında girilmesi gerektiği noktasında Kılıçdaroğlu ile görüşme mesaisinde olduğu belirtildi. Sındır için eski vekiller Tacettin Bayır, Atilla Sertel ve Bedri Serter’in de çalıştığı öğrenildi.



BAŞAK ADAYLIKTA KARARLI 
Öte yandan adaylıklarını açıklayan Aytekin Tunus ve Şakir Başak ikilisinden Başak’ın adaylık noktasında kararlı olduğu ve imza toplamaya devam ettiği öğrenildi.  Başak'ın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun  ‘uzlaşı adayı’ işaret etmediği sürece sandıkta yarış için kararlı olduğu ve geri adım atmayacağını çevresiyle paylaştığı öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 OLMUYOR !
 11 Eylül 2023 Pazartesi 16:20
Maaşını belediyeden alan kişilerin partiye il başkan adayı olması veya yönetimlerde yer alması ne kadar etik ?
 Partili
 9 Eylül 2023 Cumartesi 16:12
Abi formülü nedir ya koltuk kapma derdinemi düştünüz..Ağustos sıcağında bu sandıklar neden kuruldu,mahallelerde partilileri bunun icinmi kavga ettirdiniz..Saygı duyacaksınız saygı üyelerin,delegasyonun kararına. Partimizin ilçe başkanlarını nasıl delege belirlediyse il başkanını da delege belirleyecektir..
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir