MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aslanoğlu'ndan Valiliğe ve AK Parti'ye tepki, 'Hilton' çağrısı ve önemli dönüşüm mesajları!
Politika
14 Şubat 2023 Salı 10:30

Aslanoğlu'ndan Valiliğe ve AK Parti'ye tepki, 'Hilton' çağrısı ve önemli dönüşüm mesajları!

Afet bölgesindeki izlenimlerini aktaran CHP İl Başkanı Aslanoğlu, Valiliğe 'eşitlik' çıkışı yaparken, AK Parti'yi 'tırların üzerindeki afişleri değiştirme' üzerinden eleştirdi. 'Sen hayırdır' çıkışını da yineleyen, CHP İl Başkanı Aslanoğlu Hilton'un büyük hissedarına otelin depremzedelere açılması çağrısı yaptı ayrıca Halk Konut projesinin Hatay'da da hayata geçirileceğini duyurdu. CHP İl Başkanından ayrıca dönüşüm mesajları ve 'Seçimler ertelenir mi?' sorusuna yanıt da geldi.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu partisinin il binasında basın mensupları ile bir araya geldi. 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 kenti vuran 2 büyük depremin ardından afet bölgesindeki izlenimlerini aktaran CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Valiliğe eşitlik çağrısı yaparken, AK Parti'yi 'tırların üzerindeki afişleri değiştirme' üzerinden eleştirdi. 'Sen hayırdır' çıkışını da yineleyen CHP İl Başkanı Aslanoğlu Hilton'un büyük hissedarına otelin depremzedelere açılması çağrısı yaptı, ayrıca 'Seçimler ertelenir mi?' sorusuna da yanıt verdi. 



ÇOK DAHA FAZLASINA İHTİYAÇ VAR!
CHP İl Başkanı Aslanoğlu, "Bugün burada toplanmamızın sebebi dün itibariyle birçok görüşmeler yürüttük size bilgiler vermek. Depremde İzmir İzmir’e yakışır şekilde dayanışma ruhunu gösterdi. Bölgedeki izlenimim İzmir bu işi gerçekten tüm kurum ve kuruluşları ile doğru ve zamanında yapabildiğini görebiliyorum. Sanıyorum İzmir depremindeki tecrübelerimiz şehre tecrübe kazandırmış. Maraş depremine destek olan tüm kurumları ziyaret ediyoruz. Tüm İzmirliler adına teşekkür ediyoruz. Bunda herhangi bir ayrım da yapmıyoruz. Aynı kurum ve kuruluşlarla yapılan çalışmaları paylaşıyoruz. Üçüncüsü; Birlikte acaba kısa vadede nasıl katkı sağlayabiliriz. Deprem olan bölgede yapılabilecek daha çok fazla şey var. Çok fazla dayanışma oldu ama çok daha fazlasına ihtiyaç var. Vatandaşların tüm kurum ve kuruluşların çok daha fazla katkı koyması gerekiyor. Fikir alıyoruz, bizim yerel yönetimlerin yapabileceği şeyler konusunda önerilerini alıyoruz. Dördüncü konu; Bu tip afetlerde yaşamamak için ya da yaşadıktan sonra acil çözümler için sistemsel nasıl çözümler üretebilir. Yaşayınca bu kadar kayıp vermememe için ne yapmamız lazım bu konuda akıl alıyoruz. Tek konumuz depremdi ziyaretlerimizde. Yaraları nasıl sararız gündemimiz buydu" açıklamasını yaptı. 

‘UMUT HAREKETİ’ RAPORU
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bölgeye yaptığı yardımlar ile bilgi veren Aslanoğlu, "Dün itibariyle İZBB 3 uçak, 2 gemi, 1 otobüs kargosu 147 tır 119 kamyon 487 872 battaniye gönderdi. 8 bin yorgan, 848 bin parça giyim malzemesi, 18 bin hijyen paketi. 23 500 gıda paketi gitti. 32 500 bebek bezi ve maması. 9 bin 600 soba ve ısıtıcı gitti. 65 jeneratör. Yaklaşık 700’ün üzerinde İZBB personeli bölgede. 4 tane ana şehirde çalışmalarını yoğunlaştırıyor Büyükşehir Belediyesi. Arkadaşlarımız görevlendirildi. Daha da büyüyor" ifadelerini kullandı. 

"BAŞKASININ YARDIM MALZEMESİ ÜZERİNDE POZ VERMEK AYIPTIR!"
Aslanoğlu AK Partili bazı belediyelerin İzmir Valiliği’nin yardımlarının üzerine kendi afişlerini asarak bölgeye gönderdiği yönündeki iddialara, "İzmir Dayanışması var biliyorsunuz. Nakdi paralar var. Onlar bir konteyner projesi geliştirdiler. Ben de projeyi gezdim. Fotoğraf çekimi sırasında bilerek fotoğraf çekimine de girmedim. Yeni tartışma konuları eklensin istemiyorum. Geçenlerde basına ‘iyilikte yarışalım’ dedim ama bu şu anlamı taşımıyor... Başkasının gönderdiği yardım malzemesi üzerinde poz vermek ayıptır. Demonte halde 18 konteyner gidebiliyor. Büyük kentler kurma noktasında İzmirli dayanışacak. Güzel işler yapılacak. Bu çok önemli bir sorun. Çadır geçici bir çözümken, konteynerler bu soğukta doğru çözüm olacak. ‘Bir Yuva Bir Kira’ portalında bu seçenek de açılacak. İzmir’in güzel işler yapacağına inanıyorum. İlçe belediyeleri onlarca tır yardım malzemesi götürdüler. Bölgede aş evleri kurdular, sahra mutfakları kurdular halen hizmet veriyorlar. İş makinesi ve donanımı götürdüler. Ellerinde geldiğince bölgedeler’’ açıklamasını yaptı. 



‘SEN HAYIRDIR’ DEMEYELİM DE NE DİYELİM!
Yine yardımlar üzerinden yaşanan tartışmada CHP İzmir'in resmi hesabından AK Parti'ye yapılan ‘Sen hayırdır’ paylaşımı hakkında konuşan Aslanoğlu, "Bizim uçak neden Adana’ya değil de Antep’e inmiş? Bazı sorulara çok cevap vermek istemiyorum. Her gün televizyona çıkıp, 'Siz bu yardımları siyasallaştırıyorsunuz' deyip, 'Biz parti teşkilatı olarak bu kadar yardım falan' deyince, 'Sen hayırdır' demeyelim de ne diyelim! Diğer şeylerin hiç birini gördünüz mu Urla’da, Menemen’de yaşanan yardım tırlarının bilmem ne olmasına ilişkin filan. Eğer 'Belediyelerin yaptığı işleri genelledik mi?' diye soruyorlarsa, valla bence topluma sorsunlar. Kerem Ali Bey'le oturur, görüşürüz, AK Parti de bu ülkenin bir partisi. Keşke iyilikte yarışabilsek. Bu kötü bir şey değil. Söylediğimiz tek şey var engellemeyin’’ açıklamasını yaptı. 



İZMİR’İ KONUŞMAK ABESLE İŞTİGAL
CHP İl Başkanı ayrıca, "Bölgede birçok yerel yönetim farklı bir partinin yönetimde. Televizyona çıkan İzmir’in yerel yönetimi ile ilgili konuşuyor. Abesle iştigal olanı İzmir’i konuşmak. İktidar milletvekilleri İzmir ile ilgili konuşuyor. Buna ilişkin herkes her şeyi görüyor" mesajını verdi. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE İZMİR
Kentsel dönüşüm ve İzmir konusunda konuşan Aslanoğlu, "Kentsel dönüşüm İzmir’in en önemli ihtiyaçlarından biri. Yapı stoğu iyi değil. İzmir’in gecekondu sorunu Ankara ve İstanbul’a benzer değil. Bizde bitişik nizam 3,4 katlı gecekondular var. Yerinde dönüşüm ile dönüştürmek için emsal artışları ile çözülür bir problem değil. İzmir’de bunu başarmamız lazım hepimiz meslek odaları hepimiz vatandaşa gidip ikna ediyor olmamız lazım. Kentsel dönüşümde metazori doğru bir yöntem değil. İnsanları şehrin en uç noktasına atıp bizim düşünebileceğimiz şeyler içinde değil. Yerinde dönüşümü sağlamamız lazım. Şehrin tüm paydaşları başkalarını eleştirmeyi bırakacak. Bu sizlerin de sorunu" dedi. 

HİLTON’UN BÜYÜK HİSSEDARINA ÇAĞRI!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hissedarı olduğu Hilton’un depremzedelere açılması konusundaki soruya yanıt veren Aslanoğlu, "Tunç Başkan Valilikten Hilton’un halka açılması konusunda öncü olması istemiş. Vali emir versin, emniyet ile girsin konusu değil bu... Holding’e ait bir mal var, küçük ortağı Büyükşehir. Birçok yer için turistik tesis için vs. açılabilecek tüm alanların açılmasını istiyoruz. Neden Hilton gündem oluyor? Daha önce örneği var, o yüzden. Şu anda kullanılmayan bir bina. Biz de seslenmiş olalım ilgili holdinge... Büyük bir yıkım ellerindeki bu imkanı vatandaşlara açsınlar’’ dedi. 

ÜNİVERSİTELERİN KAPATILMASI KARARINDAN GERİ DÖNECEKLER!
Hükümet tarafından büyük felaketin ardından üniversitelerde online eğitime geçilmesi kararını değerlendiren Aslanoğlu, "Şimdi bütün seçenekleri tamamlamadan acilen alınan kararların çoğu gibi buda külliyen yanlış. Pandemi yaşamasaydık tartışılabilir şeylerden biri olabilir. Biz zaten 1,5 yıl online eğitim vermek zorunda kaldık. Bu çocuklarımız hiç mi eğitim görmeden mezun olsun istiyoruz, bunlar geleceğimizi karartır. Eğitim hayatının yarısını online geçirmiş mühendisleri sağlık görevlileri ile birlikte oluruz. Tek adam rejiminin en büyük handikaplarından biri hızla bu karardan geri döneceklerini düşünüyorum. İlk önce biz turizm tesislerini onları dolduralım, yazlık kamplar vs. oraları aktive edelim. Evlerimizde ağırlayalım, bunu gündeme alalım hiçbir çalışma yetmezse’’ diye konuştu. 

VALİLİK HERKESE EŞİT OLACAK!
Aslanoğlu kentte yaşanan İzmir Valiliği, AK Parti ve muhalefet ilişkisi ve koordinasyonu konusunda önemli mesajlar verdi.  Aslanoğlu, "AK Parti il başkanlığına seslenmiştik. Siz devlet değilsiniz siz hükümetsiniz diye. Siz hükümetsiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Vali AK Partililerin, MHP’lilerin Valisi değil. O yüzden valilik herkese eşit olacak biz de valiliğimize sahip çıkacağız. Devletin yaptığı yardımları anlatırken, yerel yönetimlerin yaptığı yardımları anlatırken devletin çivisinin çıktığı nokta şudur. Devletin kurumlar belediyeler devletin kurumlarıdır onların bir şey yapmasını engellemeye çalışmak devletin çivisini çıkarma işidir. AFAD CHP’nin de AFAD’ıdır ama beceriksizliklerini herkes gördü. Hükümetsiniz ama hükmedemiyorsunuz’’ açıklamasını yaptı. 

HALK KONUT HATAY’DA BAŞLAYACAK!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentte depremzedeler için uygulanan Halk Konut projesinin Hatay’da başlayacağını açıklayan Aslanoğlu, ‘’Hatay’da Halk Konut başlayacak. Yerel yönetimlerin o konuda ciddi katkısı gerekir. Keşke diğer belediyeler de yapsalar. Gidip aynı yaşadığımız tecrübeyi Osmaniye’de anlatmaya hazırız, hangi belediye partili olduğuna bakmaksınız anlatmaya hazırız’’ açıklamasını yaptı. 

‘SEÇİM ERTELENİR Mİ’ SORUSUNA YANIT: ANAYASA ÇOK AÇIK ZAMANINDA YAPILIR!
Son günlerde genel seçim takviminde değişiklik yapılmasına yönelik iddialar ortaya atılırken konu hakkındaki soruya yanıt veren Aslanoğlu, ‘’Hatırlıyorsanız bir şey söylemiştim bazı şeylere hep birlikte karşı koymamız gerekiyor. Anayasa çok açık seçim zamanında yapılır, tek alternatifi savaş koşulları. Seçimin olma gününe bugünden bakarsanız resmi olarak Haziran’dır. Haziran’a çok uzun süremiz var, biz OHAL’de seçim yaptık uzun süre. Seçim yapmamızı engelleyecek bir durum yok. Anayasa’ya uyulursa ne demek, Anayasa’ya uyulursa seçeneği mi var! Bakın ben Anayasa değişmez demiyorum ama varolana uymak her vatandaşın boynunun borcu’’ dedi. 

AFAD’IN YETERLİ BECERİSİ YOK!
Aslanoğlu AFAD’ın bölgedeki çalışmalarda yetersiz kaldığını söylerken, ‘’Deprem bölgesi tamamıyla yıkıntılar altında yeterli koordinasyon sağlanamamış devlet ulaşmakta güçlük çekmiş. Bölgedeki yaraların sarılması gecikmiş. Enkaz altında kurtarılmayı bekleyen on binlerce insan var. 10 ilde olması çok büyük bir yıkım olması bu bizi bazı şeylerin yetişmesi daha zor. Maalesef elimizdeki imkanları kullanamadık. AFAD’ın bu konuda yeterli becerisi yok. Çıkıp ‘bizim senaryomuz şuydu, buna göre çalıştık’ demeleri gerekirdi. Fabrika tahliyesi bile defalarca tekrar edilir. Yeter çalışmanın olmadığı açık. Hatay merkezde gidiyor da Nurdağı’nda gitmiyor ya da şurada doğru çalışma var ama şurada yok bazı yerlere kapasitemiz yetmedi ama hepimizin gördüğü böyle mi? Yoksa inanılmaz bir amatörlük ile gidiyor muyuz? Benim fikrim fazlaca amatördü. Bir deprem olacak depremzedeye yardım gidecek. AFAD’ın ilk yapacağı iş bu değil mi? Benim gördüğüm tırdan dağıtım yapıyorlardı. Tırdan dağıtım yapabilmeniz mümkün değil. Bir noktaya götürürseniz tırın üzerinden dağıtmaya çalışmak zor. 4., 5. Gün Hatay’a 170 km tır kuyruğu varı. Hiçbir yardım gidemiyordu. Adana’ya giderken konvoydu ben giderken. Bugün 10. Gün büyükşehirlerden deprem bölgesine düzenli gidip gelen uçağı becerebilmiş değiliz. Liman kentleri arasında yardımların deniz yolu ile ulaştırılması konusu halen zayıf. Dünyanın en kolay işlerinden biri kargo uçak bunları hızla sağlıyor olmamız lazım’’ dedi. 

Aslanoğlu ayrıca, "Devletin birçok kurumunda hükümet çok uzun süredir liyakatı esas almıyor. Buralarla gelen arkadaşlar daha önceki cvlerine bakın. Hangi başarıların üzerine buraya gelmişler?" açıklamasını yaptı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir