MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aslanoğlu'ndan gövde gösterisi: Büyük katılımlı adaylık açıklamasında o isimlere tepki!
Politika
1 Eylül 2023 Cuma 17:47

Aslanoğlu'ndan gövde gösterisi: Büyük katılımlı adaylık açıklamasında o isimlere tepki!

CHP'de İl Kongresi öncesi İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Eski CHP Konak İlçe Başkanları Mehmet Şakir Başak ve Aytekin Tunus'un ardından resmi adaylık açıklaması yapan üçüncü isim oldu. Aslanoğlu adaylığını Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve İzmir Milletvekilleri Polat ile Nalbantoğlu'nun yanı sıra çok sayıda belediye başkanı ve ilçe başkanın katıldığı toplantıyla duyurdu. CHP İl Başkanı kürsüde kendisinin göreve devam etmesini istemediği iddia edilen isimlere sert mesaj verdi.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü'nde ilçe kongreleri maratonunun tamamlanmasının ardından gözler 16 Eylül'de yapılacak İl Kongresi'ne çevrildi. 

Süreçte göreve yeniden talip olma kararı alan CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Eski CHP Konak İlçe Başkanları Mehmet Şakir Başak ve Aytekin Tunus'un ardından resmi adaylık açıklaması yapan üçüncü isim oldu. 

CHP İl Başkanı Aslanoğlu adaylığını CHP İl Binası önünde Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Milletvekilleri Mahir Polat ile Rıfat Nalbantoğlu'nun yanı sıra çok sayıda belediye başkanı ve ilçe başkanı ile İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'nın da desteğini alarak yaptığı basın açıklamasıyla duyurdu. 

KİMLER KATILDI? 
CHP İl Başkanı Aslanoğlu'nun adaylık açıklamasına Başkan Soyer, Milletvekilleri Polat ve Nalbantoğlu'nun yanı sıra Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Menderes Belediye Başkanvekili Erkan Özkan, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe, Balçova İlçe Başkanı Murat Aküzüm, Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, Bayındır İlçe Başkanı Arif Uyguner, Bergama İlçe Başkanı İsmail Durmaz, Beydağ İlçe Başkanı Özlem Kaynak Topuz, Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar, Dikili İlçe Başkanı Emre Kırlı, Foça İlçe Başkanı Esen Çeşmeci, Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, Karabağlar İlçe Başkanı Bülent Sözipek, Karaburun İlçe Başkanı Erdal Subaşı, Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, Kiraz İlçe Başkanı Yücel Çetinkaya, Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü, Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun, Menderes İlçe Başkanı Ahmet Karakurt, Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey, Ödemiş İlçe Başkanı Bülent Eker, Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu, Seferihisar İlçe Başkanı Rahmi Tezel Çınar, Torbalı İlçe Başkanı Hakkı Polat, Tire İlçe Başkanı Nejat Bozkurt ve Urla İlçe Başkanı Pelin Karasakal da katılım gösterdi. Ayrıca CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Burak Kotan ile CHP Kadın Kolları İl Başkanı Nurdal Uçar Şenkal da katılan arasında yer aldı. 

CHP İl Başkanı Aslanoğlu konuşmasına kulislerde kendisinin göreve devam etmesini istemediği iddia edilen Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, İzmir Milletvekilleri Deniz Yücel ve Ednan Arslan'ın isim vermeden hedef alarak, "Genel Merkez koridorlarında dedikodu yaparak il başkan belirlemeye çalışanlar sizin adınıza konuşamazlar. İl Başkanının kim olacağına siz karar vereceksiniz’’ mesajını verirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini de "Partide bir genel başkanlık sorunu yoktur" diyerek ortaya koydu. 

'UMUTSUZLUK VAR' DİYE ORTADA DOLAŞANLAR, UMUTSUZ SİZSİNİZ!
"İzmir seninle gurur duyuyor" sloganları ile kürsüye çıkan Aslanoğlu basın açıklamasındaki konuşmasında, "Ayınesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Gelecekten bahsetmeyeceğim. Ocak ayında göreve geldikten sonra basmadık toprak parçası bırakmadık. Bütün köylerde yer aldık. Çalıştım mı çok çalıştım. Sabah 5’te hallerde, gece yarıları sahurlarda var mıydım, vardım. Seçimin bittiği sabah partiyi yandaş kanallarda tartıştırmayı başladılar. Genel başkanımızın yanındayız. Genel Başkan iner de koltuk kapar mıyız diye bakınanlardan olmadım. Bu partinin genel başkan sorunu yoktur. Bu partinin yeterince çalışmayan insanlar sorunu vardır. Genel başkan seçim döneminde basmadık toprak bırakmadı. Sabahtan gece yarılarına kadar en çok çalışanımız oldu. Kılıçdaroğlu’nun en çok çalışanımız olduğuna şahit misiniz? Umutsuzluk var diye ortada dolaşanalar umutsuzluk yok umutsuz olan sizsiniz biz umudu hiçbir zaman yitirmedik. Biz bu memleketin 48,5 oy almış insanlarıyız. Kimseden korkmuyoruz. Biz kazanacağız. Bu şehirde Erdoğan’a milyon 20 bin oy farkı atmış insanlarız. Bu umudu örgütlemek için 3 aydır gece gündüz çalışıyorum. Her gittiğim kongrede uzun uzun söyledim umutsuzluk yok. Umudu örgütleyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

"GENEL MERKEZ KORİDORLARINDA İL BAŞKANI BELİRLEMEYE ÇALIŞANLAR…"
Aslanoğlu, "Biz birlikteyiz arkadaşlar sen yoksun diye birlikte değil miyiz? İlçe örgütümüze, kadın kollarımıza bak, belediye başkanlarımızla biz bir aradayız. 1254 mahallede delege seçimleri başladığı günden bugüne ortak listeler çıksın, ilçelerde ortak listeler çıksın diye geceme gündüzüme kattım. Kimse dışarıda kalmasın dedim. Örgütünü hiç yalnız bırakmayan, Tunç Soyer için de bir alkış istiyorum. Milletvekillerimiz için de bir alkış istiyorum. Değişimi ağızlarına doladılar. Bu partide değişimin nasıl olacağına partinin üyeleri ve delegeleri karar verir. İşi gücü dedikodu olanlar iş yapanları eleştirenler sizler adına karar veremez. Genel merkez koridorlarında dedikodu yaparak il başkan belirlemeye çalışanlar sizin adınıza konuşamazlar. İl başkanının kim olacağına siz karar vereceksiniz. Söz yetki, karar sizde! Aday mısın diye sordular, evet adayım arkadaşlar. Umudu örgütlemek için adayım" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir