MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aslanoğlu'ndan 'ortak liste' iddiası ve başkanlara 'kamu kaynağı' uyarısı!
Politika
3 Temmuz 2023 Pazartesi 15:07

Aslanoğlu'ndan 'ortak liste' iddiası ve başkanlara 'kamu kaynağı' uyarısı!

CHP’de delege seçimleri start alırken İl Başkanı Aslanoğlu’ndan önemli mesajlar geldi. “CHP İzmir tarihinde en çok ortak liste çıkan seçim süreci olacaktır” iddiasında bulunan Aslanoğlu, ‘ortak liste’ mesajını detaylandırdı. Parti içi yarış dönemlerinde gündeme gelen ‘belediye başkanlarının sürece müdahalesi’ tartışmaları için ise Aslanoğlu, başkanların kamu kaynağını kullanarak sürece müdahil olmalarına izin vermeyeceklerini ifade etti.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) delege seçimleri start aldı. 3 Temmuz’da başlayan sandık mesaisi, 30 Temmuz’da sona erecek. Ağustos ayıyla birlikte ise ilçe kongreleri başlayacak.

"BİZLER AYNI AMACA HİZMET EDEN YOLDAŞLARIZ"
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, delege seçimlerinin başlamasıyla birlikte örgüte mesaj verdi. Aslanoğlu, “Daha önce yaptığımız toplantılarda söyledim.  Bizler aynı amaca hizmet eden yoldaşlarız. Delege seçimlerinde herkesin aklında bulunması gereken şey bu… Biz nihai olarak bugünkü iktidarın değişmesi için mücadele ediyoruz” dedi.

‘ORTAK LİSTE’ İDDİASI: CHP İZMİR TARİHİNDE…
‘Ortak liste’ çağrısını yineleyen Aslanoğlu şunları söyledi: Kendi içimizde temsilciler seçeceğiz. Temsilciler ilçe başkanlarını il başkanlarını seçecek. Genel Merkez kadrolarını belirleyecekler. CHP ilk kez bir kongre yapmıyor. Bunu da sükunet ve saygı içinde geçireceğiz. Benim ortak liste yapın mesajım ‘tek liste’ değil. CHP demokrasinin partisidir. Hep böyle olmuştur. Birinin yukarıdan aşağı emir verdiği, o emri uygulattığı bir parti değil. Tek liste değil ortak liste mesajı verdim. ‘Ortak liste mahallede oturanlar yan yana gelsin. Seçimlerde aktif görev alanlar, kanaat önderi olanlar, mahallede çalışanları onurlandırın. Onları delege yapın’ dedim. ‘İlla benim dediğim olsun’ değil mahallede herkesi kucaklayan ortaklaşa listeler yapılsın mesajıydı... 

“CHP İzmir tarihinde en çok ortak liste çıkan seçim olacaktır” iddiasında bulunan Aslanoğlu, “Seçimin daha heyecanlı görünen yerlerinde bile bir çok mahallede ortak listeler göreceksiniz. 2’li 3’lü listelerde yarışacaktır elbette.  Bir mahallede 4 liste çıkabilir. Ancak genel itibariyle sakin bir dönem geçireceğimizi düşünüyorum. Partinin odağı yerel seçimler” dedi.

"KAMU KAYNAĞINI KULLANMALARI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR"
Parti içi yarış dönemlerinde gündeme gelen ‘Belediye başkanlarının sürece müdahalesi’ tartışmaları için Aslanoğlu şunları söyledi: İl başkan yardımcılarım da dahil olmak üzere mahallesidir, siyaset yaptığı yerdir. Taraf olmasını garipsemem. Belediye başkanı için de geçerli. Belediye başkanı kendi ilçesinde tarafsa, bir oyları varsa atarlar ya da çevrelerine telkinde bulunurlar. Belediye başkanına ‘oyunu geçersiz at’ diyemeyiz.  Ancak kamu kaynağını kullanarak bu seçimlere müdahil olurlarsa bu kırmızı çizgimizdir. Böyle bir durum olursa, şikayet gelirse disiplin sürecini işletirim. Bunların olacağını düşünmüyorum. Bu konuda tevatür yayılırsa başkan yardımcılarımız gider inceler. Varmış gibi dedikodusu da olur bazen. Gerekli incelemeyi yaparız.

O BAŞKANLAR İÇİN GENELGEYİ İŞARET ETTİ
Yerel seçimlerde başkan adaylığı düşünen ilçe başkanlarının durumu içinse Aslanoğlu, “Genelge gelir. Bugüne kadar genelge geldi. Aday olacak arkadaşların ilçelerde ve ilde görev almaması yönünde genelge gelir diye düşünüyorum. Örgütleri bu süreçte boşaltmamız doğru olmaz”  dedi.

“BU MAHALLEDE SANDIK KURULMADI DİYE BİR ŞEYİ KİMSE DUYMAYACAK”
İl başkanlığının süreçteki rolü/görevi için Aslanoğlu şunları söyledi: Normal zamanlarda il başkan yardımcılarımız bir ilçeden sorumlu değil. Çünkü ilçeyle kaotik bir ilişki oluşturuyor. İlçe başkanı var. Onun üstünde bir arkadaş var durumu oluşturuyor. Seçim dönemleri görevlendirme oluyor.  Son genel seçimde böyle bir görevlendirme yapmıştık. Aynı görevlendirme bu dönem içinde geçerli. Görevleri ilçede seçimin güvenli şekilde yapılmasını sağlamak ve il başkanlığı ile koordinasyonu sağlamak. Demokratik, sakin, şeffaf bir seçim olması için görev yapacaklardır. ‘Burada sandık kurulmadı’ diye bir şey duymayacaksınız. Buna müsaade etmeyeceğiz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Murat Nazlı
 4 Temmuz 2023 Salı 00:47
Sayın başkanım ilçe belediye başkanları seçim lere kamu kaynaklarını kullanarak müdahil oluyorlar.Beladiye çalışanlarını tehdit ediyorlar.Işe alma sözü verip saygıdeğer üyelerimizi kandırıyorlar.
 Partili
 3 Temmuz 2023 Pazartesi 20:23
Belediye başkanlarının tutum ve davranışlarını izliyoruz ama hiçte sizin söylediğiniz gibi değil. Bayraklı,ve bir çok ilçede ortak liste hayal olur örgüt bölünüyor ve gelecek zaman korkarım bir çok ilçeyi kaybedecegiz
 chpli
 3 Temmuz 2023 Pazartesi 15:51
Sayın başkan o zaman bazı ilçelerdeki belediye başkanlarına karşı tutumunuzu merakla izleyeceğiz bakalım konakta,karşıyakada,karabağlarda,bornovada,bucada belediye başkanlarına ne diyeceksiniz.yoksa başkanlar değilde yardımcıları yada özel kalemlerimi yüretecek süreci bakalım ne yapacaksınız.ha bu dediğinizi yaparsanı ne ala saygı duyarım.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir