MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aslanoğlu’ndan Soyer’in açıklamasına yanıt: Doğru bulmuyorum
Politika
23 Eylül 2024 Pazartesi 15:32

Aslanoğlu’ndan Soyer’in açıklamasına yanıt: Doğru bulmuyorum

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in körfez kirliliği ilişkin açıklamalarına yanıt verdi. Aslanoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi Sayın Cemil Tugay’dadır. Dolayısıyla Büyükşehir’le ilgili açıklamaların mevcut Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından yapılmasını daha doğru buluyorum” dedi.

GERÇEKİZMİR- İzmir’de bir süredir devam eden körfez kirliliği tartışmasına önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den dahil oldu. Soyer, yaptığı basın toplantısında körfez temizliğinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğunu ifade ederek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a eleştirilerde bulundu.

“KÖRFEZ TEMİZLENEMEDİ”

Soyer’e yanıt CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’ndan geldi. Aslanoğlu, geçmiş belediye başkanları döneminde bir türlü temizlenemediğine vurgu yaparak, “Bizim yaklaşık son 30 yılda, Büyükşehir  Belediye Başkanlığımızı yapmış Sayın Piriştina’da da, Çakmur döneminde de, Sayın Aziz Kocaoğlu döneminde de, Sayın Soyer döneminde de çok fazla çalışma yapıldı ama körfezin kirliliğin sebebi, körfeze gelen kirli akıntıyı engelleyemememiz. Kirliliğin en önemli sebeplerinden biri bu. Bir kısım konusunda da tıpkı Kocaeli’nde de olduğu gibi, devletin de yapması gereken, merkezi hükümetin de yapması gereken işler var” diye konuştu.

“AÇIKLAMA YAPMASINI DOĞRU BULMUYORUM”

Soyer’in basın toplantısı yaparak, açıklamalarda bulunmasını doğru bulmadığını ifade eden Aslanoğlu, “Bugüne kadar tabi ki tüm belediye başkanlarımız ellerinden geleni yapmıştır ama bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi Sayın Cemil Tugay’dadır. Dolayısıyla Büyükşehir’le ilgili açıklamaların mevcut Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından yapılmasını daha doğru buluyorum. Daha önce görev yapmış belediye başkanlarımızın tabi ki kapalı toplantılarda fikirlerinin alınması, onların da tecrübelerinden faydalanılması değerlidir ama Büyükşehir’de CHP’yi temsil etme görevi şu an mevcut Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay’dadır. Bu yüzden basınla paylaşımlarını çok doğru bulmuyorum” açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir