MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Atatürk İl Halk Kütüphanesi çürük diye yıkıldı, 4 yıldır çivi çakılmadı!
Güncel
2 Kasım 2021 Salı 08:47

Atatürk İl Halk Kütüphanesi çürük diye yıkıldı, 4 yıldır çivi çakılmadı!

İzmir’de dört yıl önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Atatürk İl Halk Kütüphanesi yıkıldığıyla kaldı. Atatürk’ün adını taşıyan ve bir zamanlar on binlerce eserin yer aldığı, kentin merkezindeki binadan geriye molozlar kaldı.

İzmir’de 1973 yılında açılan Atatürk İl Halk Kütüphanesi’nin, çürük olduğu gerekçesiyle 2015 yılında yıkılmasına karar verildi. 40 bine yakın kitapla engelli yurttaşlara da hizmet veren Atatürk Kütüphanesi, 2018 yılında yerine yenisi inşa edileceği duyurularak yıkıldı. Ancak aradan geçen dört yılda, 18 bini aşkın üyesi bulunan kütüphanenin yerine dijital içeriklerin yer aldığı, içerisinde konferans salonları ile bilgisayarların bulunduğu, çok sayıda kültür sanat etkinliğine de ev sahipliği yapılacağı sözü verilen yeni ve modern tesis projesi unutulup gitti.

TEK KURUŞ HARCANMADI
Toplam 17 milyona yapılması planlanan yeni kütüphane ve kültür kompleksi için 2019, 2020 ve 2021 yıllarında hükümetin açıkladığı yatırım bütçelerinde simgesel olarak ayrılan 2-3 milyon liralık ödeneklerin tek kuruşu dahi kullanılmadı. Son olarak geçen yılın başında imar planı değişikliği yapılan ve inşaat alanı artırılan beş katlı kütüphane kompleksi için hazırlanan projede de revizyona gidildi. (Cumhuriyet)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir