MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Atatürk’ün hiç görülmemiş Bornova fotoğrafları Dramalılar Köşkü'nde!
Yerel Yönetimler
9 Eylül 2025 Salı 09:16

Atatürk’ün hiç görülmemiş Bornova fotoğrafları Dramalılar Köşkü'nde!

Bornova Belediyesi, Atatürk’ün Bornova ile kurduğu bağları ortaya koyan “Gazi Paşa’nın Bornova’sı” fotoğraf sergisini Dramalılar Köşkü’nde açtı.

“Gazi Paşa’nın Bornova’sı Fotoğraf Sergisi” Bornova Belediyesi ev sahipliğinde Dramalılar Köşkü’nde açıldı. Atatürk’ün Bornova ile kurduğu bağları ortaya koyan sergi, Kent Tarihçisi Altan Altın’ın arşivinden gün yüzüne çıkarılan 11 fotoğraf ve 15 gazete kupüründen oluşuyor. Sergi, 19 Eylül’e kadar açık kalacak.

Arşivlerden çıkan belgeler Bornova’nın tarihine ışık tuttu

Kent Tarihçisi Altan Altın, uzun yıllara dayanan arşiv araştırmaları sonucu hazırlanan serginin Atatürk’ün Bornova’ya verdiği önemi bir kez daha gösterdiğini söyledi. Atatürk’ün, İzmir’in kurtuluş sürecinde Batı Cephesi Karargâhı’nın Bornova’da bulunması nedeniyle neredeyse her gün ilçeye geldiğini vurgulayan Altın, “Atatürk ayrıca Bornova’da bir Ziraat Mektebi kurulmasını bizzat istemiştir. İzmir’e her gelişinde mutlaka bu okulu ziyaret etmiştir. Bu sergi, o tarihe ışık tutan belge ve fotoğrafların bir ürünüdür” dedi.

“Atatürk’ü Bornova’da hatırlamak gurur verici”

Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Duygu Bölük, serginin İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül etkinlikleri kapsamında açılmasının büyük bir anlam taşıdığını belirterek, “Atatürk’ün İzmir ve Bornova için taşıdığı değeri bu sergi aracılığıyla hatırlamak gurur verici. Bu kıymetli çalışmayı bizlerle buluşturan Altan Altın’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

19 Eylül’e kadar ziyarete açık

8–19 Eylül 2025 tarihleri arasında açık kalacak sergi, 11 fotoğraf ve 15 gazete kupüründen oluşuyor. Daha önce hiç gün yüzüne çıkmamış fotoğrafların yer aldığı sergide, Bornova Ziraat Mektebi’nin bahçesinden kareler ve Atatürk’ün az bilinen görüntüleri İzmirlilerle buluşuyor. Bornovalıların yoğun ilgi gösterdiği sergi, Atatürk’ün Bornova günlerine ışık tutuyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Gerçek İzmir