MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Avcı ve Dobrucalı 'Kafe Siyaset'te gündemi değerlendirdi: Masada Kocaoğlu ve 1 Ekim!
Politika
26 Eylül 2018 Çarşamba 09:06

Avcı ve Dobrucalı 'Kafe Siyaset'te gündemi değerlendirdi: Masada Kocaoğlu ve 1 Ekim!

Gazeteciler Avcı ve Dobrucalı Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programında Kocaoğlu’nun Büyükşehir adaylığıyla ilgili 1 Ekim’de yapacağı açıklamayı ve CHP'nin potansiyel Büyükşehir Adaylarını masaya yatırdı.

GERÇEKİZMİR - Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programında gazeteciler Sercan Avcı ve Bünyamin Dobrucalı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Büyükşehir adaylığıyla ilgili 1 Ekim’de yapacağı açıklamayı ve CHP'nin potansiyel Büyükşehir Adaylarını masaya yatırdı.

İşte programda Avcı ve Dobrucalı tarafından Kocaoğlu,1 Ekim ve adaylar özelinde yapılan değerlendirme:

SERCAN AVCI: CHP İzmir’de asıl gündem Büyükşehir. Örgütün gözü kulağı Aziz Kocaoğlu’nda. 1 Ekim merakla bekleniyor. 1 Ekim’de toplantı olacak. Kesinleşti...Koaoğlu 6 ay kalayı işaret ediyordu. Ben 1 Ağustos’taki köşe yazımda yazmıştım. Aday olmayacağını iddia ettim. Pazartesi günü Aziz Bey’in aday olmayacağını açıklayacağını düşünenlerdenim. Bana gelen bilgiler bu yönde. 9 Eylül konuşması da İzmir’e veda ve teşekkür konuşması gibiydi. Çok sayıda telefon aldım. ‘Aziz Kocaoğlu devam etmek istediğini’ söyleyeceğini diyen var.  ‘Bir şey demeyecek süreci uzatacak’ diyen var. ‘Önseçim olursa varım’ diyecek diyen var...Ben ailesine zaman ayırma, yıpranmışlık, değişim ve yaş gibi faktörlerle kendi açısından doğru karar vereceğini düşünüyorum. Doğru dediğim tadında zirvede bırakmak gibi bir durum. Aziz Bey  süreci kilitlememek, partinin önünü açmak düşüncesindeymiş. Bendeki bilgiler o yönde. Yanılabilirim. Siyaset bu. Kararlar değişebilir.

BÜNYAMİN DOBRUCALI: Kırgınlık, bıkkınlık var...Belirsizlik var ama Aziz Kocaoğlu’nun karakter yapısı pes edecek bir yapı değil. Aday olmayacaksa bile bunu 6 ay önceden açıklayıp bütün gücünü tüketmek istemez. Olmayacaksa bile işaret verir, yan role sapar önseçim der. Ara yol açmak isteyebilir kendine. Eğer olmayacaksa aday sağlık problemlerini ön plana çıkabilir. 1 Ekim’de teslim bayrağını çekip İzmir’i size bırakıyorum Tuncay Özkan, Kamil Okyay Sındır, Murat Bakan demez.

SERCAN AVCI: Ben teslim bayrağı olduğunu düşünmüyorum. Haksızlık olur. Aziz Bey’e müthiş bir baskı var. ‘Bırakma’ diye. Etrafında 100 kişi varsa 90’ı bırakma diyor. Bırakmak teslim bayrağı anlamına gelmez ki. Kişisel bir karar.

BÜNYAMİN DOBRUCALI: İki türlü çekilirsiniz.Bir her şeyden çekilirsiniz. İki çekilirsin pazarlıkla çekilirsin. Aziz Bey’in karakteri Aziz Yıldırım gibi. 20 yıl yönetmeden sonra biri geliyor altından halıyı çekiyor ama son ana kadar kavga içindesin. Çünkü o topraklar senin. 15 yılda her şeyde etkili olmuşsun. Kentteki yatırımlarda etkili olmuşsun. Sonra hadi ben çekileyim. Olmaz. Ben Aziz Bey’in beyaz bayrak çekmeyeceğini düşünüyorum.

SERCAN AVCI: Aziz Bey’in il kongresinde Deniz Yücel’e destek verirken Genel Merkez’e  ‘sağlıklı değişim’ mesajı vermişti. Kendisi için...Genel Merkez’de Aziz Bey’in aday adayı olmayacağı düşüncesi hakim...Aziz Bey 6 ay kalayı çok işaret etti. Adayım ya da yokum demesi lazım. Aziz Bey varım derse mi kaos olur yokum derse mi? Bence varım derse parti içinde kaos olur. Aziz Bey yokum derse partiyi rahatlatır. Genel Merkez alternatifleri değerlendirir adayı açıklar. Aziz Kocaoğlu varım derse aday evet Aziz Bey diyemem. Varım dediğinde parti kilitleniyor.

BÜNYAMİN DOBRUCALI: CHP içinde bir anket var. İzmir genelinde yüzde 70 Aziz Kocaoğlu devam etsin var ama örgüt içinde yüzde 70 olmasın diyen var.

SERCAN AVCI: Aziz Bey’in Ender Yorgancılar ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in olması yönünde bir talebinin olduğu yönünde  iddialar var.

BÜNYAMİN DOBRUCALI: Taşradan gelen birisi (Gönenç) İzmir’in patronluğunu alamaz. Tunç Soyer gibi medyatik İstanbul medyasının desteğini almış biri de zorlanırken Mehmet Gönenç için ‘hadi İzmir senin’ pek mantıklı gelmiyor bana. Ender Yorgancılar asıl soru işareti... Aziz Bey’in koparma ihtimali netlik kazandığında 2 yol var önünüzde. Genç birini getirirseniz Tunç Soyer dahil en az iki dönem taşımak zorundasınız. İkinci profil emanetçi bir başkan. 5 yıl götürecek. Benim kafamdaki Büyükşehir adayı Deniz Yücel. Hala genç olduğu tecrübesi olmadığı için 1 dönem bir ilçede değerlendirmek isteyebilirler. Emanetçi başkan olacaksa Ender Yorgancılar.

SERCAN AVCI: Deniz Yücel isminin bende Büyükşehir için ciddi bir proje olduğunu düşünenlerdenim. Yorgancılar ismine bir tepki var. Parti içinden olmaması nedeniyle. Ben hem AK Parti’den ismi geçen Mahmut Özgener’in hem de CHP'den ismi geçen Ender Yorgancılar’ın aday gösterileceğini düşünmüyorum. Yorgancılar adaylığı bekliyor ama bu şekilde olmaz.Tunç Soyer dedin. Parantez açmak lazım. 2014’te de ismi gündeme geldi. Seferihisar için de başvuru yapmamıştı o dönem. Gelen bilgiler Genel Merkez’deki bir numaralı isim Soyer...Yaşı, vizyonu,ilçesinde yaptıkları... Aynı zamanda SODEM Başkanı. Hükümete yakın İzmir’deki basın kuruluşlarının Tunç Soyer’e yönelik haber bombardımanı var. Soyer’in geniş çaplı yanıtı oldu. Haber bombardımanının altında adaylık şansının AK Parti cephesinde de ciddi derecede olduğunun bilinmesi nedeniyle olduğunu düşünüyorum.

BÜNYAMİN DOBRUCALI: Ben haberleri okuduğumda iki şey düşündüm. Bir ya havuz medyası dediğimiz medya Aziz Bey’e gizli bir destek veriyor. İki Tunç Soyer’le sanki kişisel sorunlar varmış gibiydi. Sadece Tunç Soyer’i hedef alıyorlar. Eğer Tunç Soyer’in ardından ismi Aziz Bey’e rakip çıkacak diğer isimlerle uğraşırlarsa Aziz Bey’in elini güçlendirmek adına yok bu olmazsa Soyer’le kişisel ve önünü kesmek adına yapılan bir şey olarak yorumlarım ama ben ters teptiğini düşüyorum..

SERCAN AVCI:  Ben de o noktadayım. Soyer’in açıklaması sonrası parti içinde vatandaşlardan müthiş bir destek geldi. Soyer’in çok kişi tarafından aranıp ‘arkandayız’ dediğini biliyorum. Sosyal medyada çok sayıda destek mesajı da okudum parti içinden. Haberlerde parti içi bir pay görüyor musun?

BÜNYAMİN DOBRUCALI: Haber sonrası CHP içinden bazılarının Soyer’e vurduğunu gördüm.

SERCAN AVCI: Büyükşehir’i kapatırken sorayım.  Masada kimler var. Aziz Bey’i masaya koyuyorsun anladığım kadarıyla...Diğer isimler kim. Masada kimler var. 1 kişi mi...3 kişi mi...Çok sayıda isim dillendiriliyor. Sen geçtiğimiz dönem 2014’te Kocaoğlu-Soyer ve Çıray isimlerini öne çıkartmıştın. Bu dönem? Tuncay Özkan, Tunç Soyer, Abdül Batur, Kamil Okyay Sındır, Murat Bakan, Mehmet Ali Çalkaya, Deniz Yücel, Hasan Karabağ...

BÜNYAMİN DOBRUCALI: Abdül Batur bırak Büyükşehir’i Narlıdere’yi elinde tutsun benim için sürpriz olur. Hasan Karabağ bilinçli olarak Büyükşehir’i istiyor. Orayı gösterip Bayraklı’yı istiyor. Hasan Karabağ diğerlerinden farklı. Siyaseti bilen ve uygulayan az insandan biri.

SERCAN AVCI: Hasan Karabağ’ın kişisel oyu olduğunu düşünenlerdenim. Hasan Karabağ’ı Bayraklı’dan çıkarttığınız da başka bir aday koyduğunuzda direk kazanır diyemiyorum. Soru işareti.

BÜNYAMİN DOBRUCALI: Murat Bakan o yükü taşıyamaz. Belirleyici noktada olur. İstiyor mu istiyor. Tuncay Özkan’ı desteği Murat Bakan’dan yana olur.

SERCAN AVCI: Tuncay Özkan’ı desteği derken. Yok katılmıyorum. Murat Bakan ile Tuncay Özkan iki farklı aktör...Çok bir araya gelecek iki figür değil. Katılmıyorum burada...

BÜNYAMİN DOBRUCALI: Çok uzak değiller.

SERCAN AVCI: Bence uzaklar...

BÜNYAMİN DOBRUCALI: Tunç Soyer var. Ciddi şekilde. Masada  Deniz Yücel de var..Benim en büyük favorim. İstifa etme zorunluluğu da yok. İstifa da etmeyecek. YSK’nın açıklayacağı takvime kadar beklemeyin. Benim düşündüğüm bir tablo olursa Deniz en güçlü aday olur.Ancak önce başka bir ilçede piş diyebilirler.

SERCAN AVCI:  Anladığım kadarıyla sence masada Aziz Kocaoğlu, Tunç Soyer, Ender Yorgancılar ve Deniz Yücel var.

BÜNYAMİN DOBRUCALI: Evet!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir