MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aydın’daki facianın ardından İzmir’deki yurtta asansör tedirginliği!
Güncel
31 Ekim 2023 Salı 08:54

Aydın’daki facianın ardından İzmir’deki yurtta asansör tedirginliği!

Zeren Ertaş'ın hayatını kaybettiği asansör faciasının ardından İzmir’in Bayraklı ilçesindeki KYK yurdunda da büyük tedirginlik yaşanıyor. Yurtta kalan bir öğrenci, "Asansörler bozuk, çalışmıyor. Bir aydır buradayız çalıştığı zamanlar da oldu ama o anlarda da genelde birkaç arkadaşımız asansörde kalıyordu, birileri gelip çıkarıyordu" ifadelerini kullandı.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye Aydın'daki Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda yaşanan asansör faciasıyla sarsıldı. 

Yurtta meydana gelen faciada Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4'üncü Sınıf Öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybederken, 15 öğrenci de yaralandı. 

Başlatılan soruşturmada yurt müdürü görevden alınırken, ülke çapında öğrenciler ve muhalefet partileri 'Kaza değil cinayet' sloganlarıyla Zeren'in ölümünden iktidarı sorumlu tuttu. 

Düzenlenen protestolarda ayrıca yurtlardaki asansörlerle ilgili benzer ihmallerin yaygın olduğu tehlikesine de dikkat çekildi.

İzmir’de Gençlik ve Spor Bakanlığı depremzedeler için inşa edilen Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) ait evleri satın alarak Bayraklı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Kız Öğrenci Yurdu olarak hizmete açtı ancak yurdun açılmasıyla birlikte ulaşım, yemek ve internet gibi konularda öğrencilerden yoğun şikayetler geldi. Öğrenciler odalardaki mobilyaların eksikliğinden de şikayet ederken, böceklerden de dert yanıyor.

Aydın’da ‘Zeren Ertaş’ın kaybedilmesine yol açan asansör ihmalkarlığı sonrası öğrenciler asansörlerin çalışmaması nedeniyle de korku içinde…

"ASANSÖRLER BOZUK!"
İzmir Bayraklı’daki yurtta kalan ve isminin gizli tutulmasını isteyen bir üniversite öğrencisi asansörlerle ilgili yaşananları, ‘’Asansörler bozuk çalışmıyor. Bir aydır buradayız çalıştığı zamanlar da oldu ama o anlarda da genelde birkaç arkadaşımız asansörde kalıyordu birileri gelip çıkarıyordu. Şu an tamir edilmesi bir yana hiç çalışmıyor’’ sözleriyle aktardı.

"YEMEK MESELESİ AYRI BİR SORUN"
Bayraklı KYK yurdu öğrencisi yemek konusuna da dikkat çekerken, ‘’ Yemek meselesi ayrı bir sorun. Saatinde gelmiyor ve sıcak olmuyor. Hijyen açısından da çorbadan kıl çıkmıştı mesela. Yemekler akşama doğru bitiyor, pilav, çorba varsa pilav bitiyor, çorba kalıyor gibi. Tatları zaten çok kötü ben şahsen yemek zorunda kalmadıkça yememeye çalışıyorum’’ ifadelerini kullandı.

"GECE YURDUN ETRAFINA BİRÇOK ARABA GELİYOR"
Ulaşım konusunda da şikayette bulunan öğrenci, ‘’Yurt dağın başında, ulaşımda çok zorluk çekiyorduk şu an yeni hatların gelmesiyle bu konuda biraz rahatladık. Güvenlik konusu hala sorun. Güvenlik var ama yeterli değil çünkü gece birçok araba geliyor yurdun etrafına ve kadınlar olarak rahatsız oluyoruz bundan fazlasıyla’’ dedi.

"YURTTA WIFI YOK!"
Öğrenci yurtta kablosuz internet olmadığını söylerken, ‘’ İnternet telefondan geldiğimizde hiç çekmiyordu. Şu an dahi iyi durumda fakat yurtta wifi yok. Derslere girmekte zorlanıyoruz. Öğrenciyiz internetimiz yetmiyor’’ ifadelerini kullandı.

"ASANSÖR BOZUK OLDUĞU İÇİN ÜST KATLARA MASA, SANDALYE ÇIKARAMIYORUZ"
Öğrenci odalarda mobilyaların eksikliğinden söz ederken, ‘’Odalarda çalışma masası, komodin hiç yok. Tek kapaklı dolap var yalnızca ona da eşyalarımız sığmıyor. Çalışma masası ve sandalye alabileceğimi söylediler ama asansör bozuk olduğu için bunları da üst katlara çıkaramıyoruz’’ diye konuştu.

"ODALARA SÜREKLİ BÖCEK GİRİYOR"
Bayraklı KYK Yurdu’nda kalan üniversite öğrencisi son olarak, ‘’Odalara sürekli böcek giriyor. Bir odada fare bulundu. Yemekhanede de olduğu söyleniyor ki çok normal yemekhanemiz çadır şu an’’ dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir