MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ayşenur'un eşinden Biden'ın 'Kazaydı' sözlerine tepki
Dünyadan
11 Eylül 2024 Çarşamba 14:22

Ayşenur'un eşinden Biden'ın 'Kazaydı' sözlerine tepki

ABD Başkanı Biden'ın İsrail'in Ayşenur Ezgi Eygi'yi "kazayla" öldürdüğü yönündeki açıklamasına, Türk aktivistin ailesinden tepki geldi.

Batı Şeria'da İsrail askeri tarafından öldürülen Türk-Amerikan vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesi, ne Beyaz Saray'dan bir yetkilinin ne de Başkan Joe Biden'ın kendilerini aradığını söyledi.

26 yaşındaki Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül'de işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı gösteride İsrail keskin nişancısı tarafından açılan ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybetmişti.

İsrail ordusu, Eygi'nin İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu "kasıt olmadan öldürülmüş olabileceği", Eygi’yi vuran İsrail askerinin, "bu sırada başka bir göstericiyi hedef almak istediğini" iddia etmişti. Biden da İsrail'e destek çıkarak, "Öyle gözüküyor ki bu bir kazaydı, kurşun yerden sekerek kaza ile onu vurmuş. Halen bu konu üzerine çalışıyorum" demişti.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin eşi Hamid Ali, Biden'ın sözlerine tepki göstererek "Dört gün boyunca Biden'ın telefon etmesini bekledim" dedi. İsrail'in yürüttüğü soruşturmanın yeterli olmadığını kaydeden Hamid Ali, "Bu bir kaza değildi, katiller hesap vermeli" ifadelerini kullandı.

Eygi’nin ailesi de yaptıkları yazılı açıklamada "Bunun kasıtlı olmadığı yönündeki açıklamadan büyük üzüntü duyuyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir