MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aytekin'den 'il kongresi' açıklaması: Uzlaşı zorunluluğu yok!
Politika
26 Eylül 2024 Perşembe 16:12

Aytekin'den 'il kongresi' açıklaması: Uzlaşı zorunluluğu yok!

CHP İzmir’de cumartesi günü gerçekleştirilecek İl Gençlik Kolları Kongresi öncesi Genel Merkez sürece müdahil oldu. Genel Başkan Yardımcıları Aytekin ve Çiftçi il binasında bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Aytekin uzlaşı arayışına ilişkin il binasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Bir uzlaşı zorunluluğu yok. Herkes kendi iddiasını ortaya koymuş. Bizim de görevimiz o iddianın gerçekleşmesini sağlamak” açıklamasında bulundu.

GERÇEKİZMİR- CHP İzmir örgütünde gözler 28 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek İl Gençlik Kolları Kongresi’ne çevrildi.

Karabağlar İlçe Gençlik Kolu Başkanı Ayça Gülenç ve Karşıyaka İlçe Ana Kademe Başkan Yardımcısı Ruhsar Selis Çelik adaylık kararı almış ve ilçe turuna çıkmıştı.

Genel Merkez İzmir’deki il kongresine müdahil oldu. Adayların arkasında belediye başkanlarının da taraf olması nedeniyle sürece müdahil olan CHP Genel Merkezi Genel Başkan Yardımcıları Ensar Aytekin ve Gül Çiftçi’yi İzmir’e gönderdi.

Her iki MYK üyesi gün içinde il binasında adaylarla birebir görüşürken İl Başkanı Burak Kotan, gençlik kollarının İzmirli MYK üyeleri il gençlik kolları yöneticileri ve il binasına gelen ilçe gençlik kolları başkanlarıyla görüştü.

Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre Aytekin ve Çiftçi’nin adaylara neden aday oldunuz, sizi kimler destekliyor gibi sorular sorduğu öğrenildi. Her iki adayın da adaylık kararlarının arkasında olduklarını ve adaylıktan çekilme üzerine bir MYK üyeliğini kabul etmeyeceklerini söyledikleri öğrenildi.

Öte yandan il başkanı Kotan, il yöneticileri, gençlik kolu başkanları ve MYK üyelerinin de gerçekleşecek iki adaylı bir yarışta kavga, gürültü yaşanmayacağı ve herhangi bir tatsızlık olmadan demokratik şekilde kongreyi gerçekleştireceklerini söyledikleri öğrenildi.

AYTEKİN: UZLAŞI ZORUNLULU YOK

İl Başkanlığından ayrılan Aytekin, görüşmeye ilişkin soruları yanıtladı. Aytekin, İl Başkanlığının süreci çok iyi yönettiğini kaydederek, “Her iki adayı da çok iyi bulduk. İkisi de kadın olması İzmir için partimiz için oldukça güzel, sevindirici ve umutlandırıcı. İkisinin de güzel düşünce ve projeleri var. Birbirleri ile sağlıklı ve güzel iletişimleri var, oturup konuşabiliyorlar. İstediğimiz , arzu ettiğimiz şey de bu” dedi.

Gençlerle yapılan görüşmenin ardından ana kademe yöneticileri ile de bir araya gelen Aytekin, “Ana kademe de oldukça iyi şehre, örgüte hakim. Gençlik kolları sürecini de sağlıklı yürütmüşler. Tarafsız ve herkesin kendisini ifade edeceği iklim yaratılmış tam da yapmaları gibi eşit mesafede durulmuş” ifadelerini kullandı.

Aytekin uzlaşı arayışına ilişkin ise, “Bir uzlaşı zorunluluğu yok. Herkes kendi iddiasını ortaya koymuş. Bizim de görevimiz o iddianın gerçekleşmesini sağlamak” açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir