MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Babacan'dan İzmir mesaisi: İyi ki de DEVA'yı kurmuşuz!
Politika
17 Ocak 2024 Çarşamba 16:19

Babacan'dan İzmir mesaisi: İyi ki de DEVA'yı kurmuşuz!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, geçen yıl gerçekleştirilen genel seçime kadar muhalefet partileriyle bir arada olduklarını belirterek, "Pek çok partinin de içini biraz anladık ya. Seçimden sonra muhalefet partilerinin çoğunda yaşananları da gördük ya; 'İyi ki de DEVA'yı kurmuşuz' diyoruz." ifadesini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, geçen yıl gerçekleştirilen genel seçime kadar muhalefet partileriyle bir arada olduklarını belirterek, "Pek çok partinin de içini biraz anladık ya. Seçimden sonra muhalefet partilerinin çoğunda yaşananları da gördük ya; 'İyi ki de DEVA'yı kurmuşuz' diyoruz." ifadesini kullandı.

Karabağlar ilçesinde açılan Seçim Koordinasyon Merkezi'nde (SKM) partililerle bir araya gelen Babacan, yaptığı konuşmada geçen hafta Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan askerlere rahmet diledi.

Terör hadiselerinin herkesi üzdüğünü ama bu haberlere alışmayacaklarını, sorunun köküne inerek çözüm vadettiklerini aktaran Babacan, "Tabii ki silahlı bir örgüt varsa silahlı örgütün karşısında silahlı gücünüz olması gerekiyor. Ama çözüm için çok daha geniş bir çerçevede çalışma gerektiğini de bilmemiz lazım. Ülkeler arası siyasi diyaloğun iyi çalışması lazım. Diplomasinin iyi çalışması lazım. Örgütün yalnızlaştırılması lazım. Daha da önemlisi bunu işin kök sebeplerine inmek lazım." diye konuştu.

Türkiye'nin her alandaki sorunlarına çözüm önerilerini ansiklopedi haline getirerek sunduklarını, bunu yapan başka bir partinin olmadığını kaydeden Babacan, "Yerel seçimler geliyor değil mi? Yerel seçimlerle ilgili, belediyecilik, yerel yönetimler ve şehircilikle ilgili eylem planımızı ta 2 sene önce yayınladık." dedi.

Konuşmasında muhalefet partilerini de eleştiren Ali Babacan, şunları söyledi:

"Şu seçime kadar muhalefetle de aynı masaya oturduk kalktık ya. Pek çok partinin de içini biraz anladık ya. Seçimden sonra muhalefet partilerinin çoğunda yaşananları da gördük ya; 'İyi ki de DEVA'yı kurmuşuz' diyoruz. Ve eğer bugün Türkiye'de DEVA Partisi kurulmamış olsaydı, hemen kollarımızı sıvayıp hep beraber sıfırdan kurar ve yola çıkar, devam ederdik. Çünkü ülkemizin büyük ihtiyacı var."

Partililerden yerel seçimlerde daha çok çalışmalarını isteyen Babacan, açılışı yapılan Karabağlar Seçim Koordinasyon Merkezi'nin hayırlı olmasını temenni etti.

Babacan'a DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, İl Başkanı Serap Karaosmanoğlu, partinin Karabağlar Belediye Başkan Adayı Abdullah Kaya ve diğer partililer eşlik etti.

TÜRKİYE'NİN HER KÖŞESİNDE PIRIL PIRIL KADROLAR OLUŞTURDUK'
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Karabağlar’daki programının ardından Çiğli’de vatandaşlarla bir araya geldikten sonra Menemen ilçesine geçti. Menemen'de partisinin ilçe seçim koordinasyon merkezinin açılışını gerçekleştiren Babacan, "DEVA Partisi olarak kuruluşumuzdan bu yana tüm Türkiye’de yoğun bir şekilde teşkilatlandık. Türkiye’nin her bir köşesinde pırıl pırıl kadrolar oluşturduk. Bazı arkadaşlarımızın siyaset tecrübesi vardı, bazılarıysa ilk defa bizimle yola çıktı. Bütün arkadaşlarımız daha güzel, güçlü bir Türkiye için büyük bir gayret ortaya koydular" dedi.

'ÜLKENİN İYİ YÖNETİLMESİ ANCAK EHİL VE DÜRÜST KADROLARLA OLUYOR'
Deprem bölgesinde sıkıntıların devam ettiğini belirten Babacan, "Şehitlerimizden birisinin Kahramanmaraş’ta ailesinin oturduğu eve baktık. Bir konteyner bile değil sadece bir çadır. Depremden bu yana neredeyse bir yıl geçmesine rağmen halen sıkıntıların devam ettiğini, sorunların çözülmediğini bizzat görüyoruz. Geçtiğimiz hafta Nur Dağı’ndaydım. Hala yaraların sarılmadığını, deprem konutlarının orada yaşayan nüfusun en fazla yüzde 10’una ulaştığını gördüm. Ülkenin iyi yönetilmesi ancak ehil ve dürüst kadrolarla oluyor. Devlet yönetimindeki kadroların hem dürüst hem de ehil insanlardan oluşması gerekiyor. Bazıları dürüsttür ama işi bilmez. Onlarla olmaz. Bazısı işi bilir ama düzenbazdır. Eğer devlet yönetiyorsanız, belediye başkanı seçiyorsanız bu iki vasfın birleşmesi gerekiyor" diye konuştu.



SARI KART GÖSTERDİ

Babacan, konuşmasının devamında 'sarı kart' göstererek, "Seçimler yaklaşıyor. Yerel seçimlerde belediye başkanlarımızı ve belediye meclis üyelerimizi seçeceğiz. Bu seçimler sadece belediye başkanlarının seçileceği seçimler değil. Bu seçimler merkezi yönetime de bir uyarı niteliği taşıyor. 31 Mart seçimleri hükümete, merkezi yönetme, iktidara bir uyarı niteliği taşıyacak. Eğer iktidardan memnun değilseniz, fakirlik artıyor, hükümet değişmeli diyorsanız bu seçimlerde hükümet değişmeyecek ama bu seçimler merkezi hükümete bir uyarı seçimidir. Bu seçimler hükümete bir sarı kart gösterme seçimleri olacak. Hep beraber sarı kartı göstereceğiz ki akıllarını başlarına alsınlar" dedi. (AA, DHA) 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir