MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan Elvan 2 büyük ‘İzmir projesi’ için tarih verdi!
Politika
13 Ekim 2017 Cuma 14:18

Bakan Elvan 2 büyük ‘İzmir projesi’ için tarih verdi!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Otoyol projesini 2018 yılı içerisinde bitiriyoruz. Ankara'dan İzmir'e uzanan hızlı tren projesi var. Onu da 2019 yılında bitireceğiz. Ekiplerimiz geceli gündüzlü çalışıyor" dedi.

Katip Çelebi Üniversitesi'nin 2017-2018 Akademik Yılı Açılışı'na katılan Bakan Elvan, İzmir Valiliği'ni ziyaret etti.

- BAKAN ELVAN’DAN REKTÖRLERE ÖNERİ!...

- KUR MESAJI: OYNAMALAR OLABİLİR ANCAK... 

Otoyol projesini 2018 yılı içinde bitireceklerini açıklayan Elvan, "Otoyol projesini 2018 yılı içerisinde bitiriyoruz. Ankara'dan İzmir'e uzanan hızlı tren projesi var. Onu da 2019 yılında bitireceğiz. Ekiplerimiz, geceli gündüzlü çalışıyor. Çandarlı otoyol projesi var. Orada dünyanın 10'uncu büyük limanını yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Yatırımlara bakıldığında İzmir'in, sadece bölgenin değil; Türkiye'nin lojistik merkezlerinden biri haline dönüştüğünü vurgulayan Kalkınma Bakanı Elvan, şunları söyledi:  "İzmir sanayi ve ticaret açısından önemli bir merkez. 8 milyar dolarlık ihracatımız var. Ciddi artışlar var ama halen İzmir'in büyük potansiyeli var. Turizm potansiyeli oldukça yüksek. Körfez geçiş projesi var. Çalışmalar yapıldı. Bizim hep yaklaşımımız şudur; Biz parti olarak vatandaşımızla bütünleşen partiyiz. Vatandaşımızın arzusu neyse bizimki de odur. Yapılan çalışmalar, vatandaşımızın istekleriyle yapılmıştır. Körfez geçişiyle ilgili hükümet olarak hazırız. İzmir halkının da destek vermesi halinde bu projeleri inşallah yapacağız."


Kalkınma Bakanı Elvan, Valilik ziyaretinin ardından İzmir’de cuma namazını kılmak için Hisar Camisi'ne geçti. Bakan Elvan, çıkışta vatandaşları ve çevredeki esnafı selamladı, aşure dağıttı, kendisine ikram edilen döner ve meyveyi yedi. (DHA, AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir