MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan Ersoy: Rant deyip kestirip atmak İzmir halkına ihanet!
Politika
4 Kasım 2022 Cuma 13:04

Bakan Ersoy: Rant deyip kestirip atmak İzmir halkına ihanet!

Kültür ve sanat kompleksine dönüştürülecek Eski Tekel Fabrikası'ndaki çalışmaları inceleyen Bakan Ersoy'dan önemli mesajlar geldi. Kompleksin Mart ayında hizmete alınacağını ve etkinliklerin merkezi olacağını vurgulayan Ersoy, tartışmalı Çeşme Projesi hakkında da "Rant deyip kestirip atmak İzmir halkına ihanet olur" dedi.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy İzmir'deki temaslarına tam gaz devam ediyor. 

- BAKAN ERSOY ÇEŞME PROJESİ PLANLARI İÇİN TARİH VERDİ... 



Kentteki programını AK Parti’nin ‘2023’e Doğru Şehir Buluşmaları’nın basın toplantısıyla açan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, kültür-sanat kompleksine dönüştürülecek Eski Tekel Fabrikası'ndaki çalışmaları yerinde inceledi. 

Bakan Ersoy incelemelerin ardından basın mensuplarının karşısına çıkarak önemli mesajlar verdi. 

Bakan Ersoy Eski Tekel Fabrikası’ndaki kültür-sanat kompleksi çalışmaları hakkında, "Burada bir söz vermiştik 'Mart ayına yetiştireceğiz' diye... İnşaat çok hızlı gidiyor. Şnşallah Mart sonuna kadar buranın açılışını da gerçekleştirmiş olacağız. Burada 17 dönümlük bir arazi üzerinde 20 bin metrekarelik bir kapalı alan var. İlk yaptığımız iş orijinal olmayan malzemelerin çıkarılması, yükün hafifletmesi, yeşil alana daha fazla alan açılması oldu. Bittiği zaman İzmir’in ihtiyaç duyduğu kültür-sanat adına çok önemli bir merkez haline gelecek. Biliyorsunuz 2023 itibari ile Kültür Yolu Festivalleri kapsamına İzmir de dahil edildi. Mart sonunda burayı hizmete açtıktan sonra da Nisan sonunda da Kültür Yolu Festivali İzmir’de gerçekleştirilmiş olacak. En büyük etkinlik merkezi olarak burayı kullanacağız. Birçok noktada etkinlik olacak ama burası etkinliklerin merkezi konumunda olacak. Birçok fasilite var içinde. İzmir depreminde Resim Heykel Müzemiz hasar görmüştü. Resim Heykel Müzemizi de de buraya alıyoruz. Onun yanında arkeoloji müzemizi de alıyoruz... İçinde farklı türden kütüphanelerimiz olacak. Aynı zamanda bir tanede ihtisas kütüphanesi bulunuyor. İçinde sanat merkezlerimiz olacak, etkinlik alanlarımız olacak. 12 ay yoğun şekilde kullanılan bir merkez haline gelecek. Bizim gözümüzde bina bitti. Oluşturduğumuz bedenin ruhunu nasıl oluşturacağımız üzerinde çalışıyoruz. Söz verdiğimiz tarihte bitireceğiz ve çok canlı bir etkinlik merkezi halkımızın kullanımına sunacağız’’ dedi. 



KESTİRİP ATMAK İZMİR HALKINA İHANET!
İzmir’in Çeşme ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilmek istenen ve CHP’li yerel yönetimler ile kentteki STK’ların ve çeşitli meslek odalarının tepki gösterdiği Çeşme Projesi hakkında da konuşan Ersoy, "Bir kere yapılmasını istemeyenler dışında çok büyük bir kesim de yapılmasını istiyor. Vurgulamak istiyorum karşı çıkanların belirttiği noktaların büyük bir kısmının proje askıya çıktığı zaman endişelerin yer vermeyecek şekilde planlamanın doğru yapıldığını göreceksiniz. Daha önce de göreceksiniz İzmir gibi büyükşehirler söz konusu olduğu zaman biz siyası yaklaşmayı doğru bulmuyoruz. İzmir için gerekli olan sırf siyaseten karşı çıkmamak gerekiyor. Siyaseten stratejiniz uymuyor diye karşı çıkmamanız gerekiyor. İzmir turizmle, kültür sanatla ekonomisi şekillendirmesi gerek... Bu söylemle gerçekleşecek bir konu değil. Siz hava trafiklerini oluşturmanız lazım bunun için de cazibe noktaları yaratmanız lazım. Sadece siyaseten bazı şeylere hayır derseniz her yapılan projeye rant projesi deyip kestirip atmaya çalışırsanız bu İzmir’in halkına ihanet olur diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

İZMİR’İN TURİZM STRATEJİSİ BAŞTAN YANLIŞ ŞEKİLLENDİRİLMİŞ!
İzmir’in turizm potansiyeli hakkındaki soruyu yanıtlayan Ersoy, "İzmir’in turizm stratejisi baştan yanlış şekillendirilmiş. Tek tip turizm pazarına dayalı, Türk misafirlere dayalı, hafta sonu sistemine dayalı bir sistem yaratılmış. Baştan düğmeyi yanlış iliklerseniz sonuna kadar yanlış gider. Sorunu düzeltmek istiyorsanız bir turizm dönüşümü gerçekleştirmeniz. Bakanlık olarak Çeşme Projesi gibi dünya çağında çalışılmış birçok üniversitenin ve akademisyenin görüşü alınarak hazırlanmış  projelerleler gerçekleştirilebilir. Herkesin görüşüne saygı duyuyoruz onların belirttiği hassasiyetleri de göz önüne alarak planlarımızı şekillendiriyoruz. Yoksa biz bu planı 1 yıl önce de askıya çıkarabilirdik ama öyle yapmıyoruz bize söylenen eleştiriler araştırıp planlarımızı şekillendiriyoruz. Planlar askıya çıkınca zaten endişelerin giderildiğini hep beraber göreceğiz" dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir