MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan Ersoy'dan Çeşme Projesi çıkışı: Siyasete kurban edildi!
Güncel
8 Ağustos 2024 Perşembe 20:38

Bakan Ersoy'dan Çeşme Projesi çıkışı: Siyasete kurban edildi!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, katıldığı canlı yayında Çeşme Projesi'yle ilgili olarak, "hayata geçirmeyi çok istedik ama siyasete kurban edildi o zaman. İlk başta arkamızda duranlar yerel yönetimler karşı çıkmak zorunda kaldı. 2018'de bu projeyi başlatmış olsaydık şimdiye kadar bitmiş olacaktı" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.  Bakan Ersoy, Çeşme otellerinin doluluk oranı ve Çeşme Projesi ile ilgili de açıklamalarda bulundu. 

Ersoy şunları söyledi;

"Bodrum ve Çeşme'de hatalı bir strateji uygulanmış. Ağırlık olarak tek pazara yönelik bir stratejiyle gelişmiş bölgeler. Yerel ve merkez yönetimlerin hatasıdır. Ağırlık olarak Türk pazarına endeksli tek pazara endeksli.

2018'de ilk getirdiğim proje Ege turizm merkezleri ve Çeşme ve Didim etabıydı. Biz hava limanları bazında operasyonlara bakıyoruz. Bodrum Havalimanı'nın ve İzmir Havalimanı'nın uluslararası hava trafiğinin bağlantı uçuşlarına açılması.

Cazibe noktası yaratmanız gerekiyor. Sezonu uzatacak proje yaratmanız lazım. Uçaklar yıl boyu uçabilsin. Spor etkinlikleri, golf sahaları yaratıyorsunuz, kültür sanat etkinlikleri yapıyorsunuz. Gastronomi etkinliklerinin oluşturacağı ortamı yaratıyorsunuz. Çeşme Projesi'ni hayata geçirmeyi çok istedik ama siyasete kurban edildi o zaman. İlk başta arkamızda duranlar yerel yönetimler karşı çıkmak zorunda kaldı. 2018'de bu projeyi başlatmış olsaydık şimdiye kadar bitmiş olacaktı. Ve biz şimdi ne Çeşme ne Bodrum konuşuyor olmayacaktık.

Bodrum ve Çeşme'de alt yapıya ihtiyaç var. Ege söz konusu olduğunda İzmir söz konusu olduğunda siyaseten yaklaşmamak lazım."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Yarım adalı
 16 Eylül 2024 Pazartesi 12:37
ÇEŞME PROJESİ BIRAKIN ÇEŞME URLAYI YARIM ADAYI KALKINDIRACAK ÇIĞIR AÇACAK BİR PROJE İNŞALLAH HAYATA GEÇER MALİSEF CHP BELEDİYESİ BU PROJEYİ SİYASETE KURBAN EDİYOR İZMİR E HALKA FAYDALI HERŞEYE KARŞILAR..CHP ARTIK BU ZİHNİYETİ DEYİŞTİRMELİ BÖYLEMİ ÜLKEYİ YÖNETMEYE ADAY OLUYORLAR..ÇEŞME TURİZM PROJESİ MUTLAKA HAYATA GEÇMELİ..
 Engin akyürek
 16 Eylül 2024 Pazartesi 01:54
Sen editör yorumu yayınlamazsan eğer sende rantın ortağısın urla lının sesini burda duyurmazsan namertsin.o yüreği bekliyorum senden. CHP nın bir oku milliyetçiliktir.demokratik milliyetçi aynı zamanda demokrasiye inanır ve haklara ve görüşlere sahip çıkar. Gerçek gazeteci objektif ve tarafsız olandır.Gerçek gazeteci olduğunu görmek istiyorum.Gerçek Urla lının sesini duyurmanı bekliyorum.saygılarımla
 Engin akyürek
 16 Eylül 2024 Pazartesi 01:47
Çeşme projesi İzmir''e ve çeşmeye çığır açtıracak proje.açılan davalar yüzünden yavaş ilerliyor.ülkenin kalkınmamasını isteyen güçlerin uşaklığını CHP yapıyor.ülkeye daha çok turizmle döviz girse ülke ilerlese fena mı olur.bu projeye dava açan avukatla konuştum.akp yapıcak diyor Araplar kesinlikle yapmıcak diyor rant var diyor.chp bu rantı kendisi yapıp kendisi bu ranttan pay almak istiyor.görün bak CHP iktidara gelirse kendileri adını değiştirip bu projeyi yapıcak.buraya yazıyorum nerde rant varsa orda CHP var. Urlayı yıllarca CHP yönetti neden urla daki ranttan nemalandın CHP peki urlaya fabrika ve turizm yatırımları halkın iş ve aşdan faydalanmasını bırakıp istanbullu işadamlarının kafa dinleme kenti yaptın.urlada şimdi gerçek urlalı carşıya çıksan 10 kişiden 2 kişi yerli tanıdık denk gelir.urlayı rantın eline verdin.kalkıyosun popilizm yapıyorsun CHP. Niye peki Urlayı ranta açtın.da bunu ilkönce cevapla CHP.
 İrfan Demirel
 12 Ağustos 2024 Pazartesi 13:00
Yaptığınız proje Katarlılara yönelik, Türklerin gelemeyeceği oteller dizisi, sadece turizmcileri gözeten, halkın kullanımını tamamen yokeden bir projeydi. Ümit ederim yeniden hortlamaz.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir