MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan Ersoy'dan Çeşme Projesi mesajı: Planlar için tarih verdi!
Politika
4 Kasım 2022 Cuma 11:35

Bakan Ersoy'dan Çeşme Projesi mesajı: Planlar için tarih verdi!

AK Parti’nin ‘2023’e Doğru Şehir Buluşmaları’ İzmir programı toplantısı Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, AK Parti MKYK üyeleri ve milletvekillerinin katılımıyla il binasında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bakan Ersoy Çeşme Projesi’nde planların bu ay sonunda netleşeceğini söyledi.
Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - AK Parti’nin ‘2023’e Doğru Şehir Buluşmaları’ İzmir programı kapsamında düzenlenen basın toplantısı Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 35 milletvekilli, 5 Merkez Yönetim Kurulu(MKYK) üyesinin katılımıyla AK Parti İzmir İl Binası’nda gerçekleştirildi. 

ÇEŞME PROJESİ’NDE PLANLAR AY SONU NETLEŞİYOR!
Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy Eski Tekel binasının kültür ve sanat kompleksine dönüştürüleceği restorasyon çalışmaları ve Çeşme Projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 



Bakan Ersoy, Depremden dolayı tüm İzmir halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 2023 Şehir Buluşmaları kapsamında İzmirdeyiz. Bir dizi ziyaretlerimiz olacak. Tekel binası restorasyonu projesini ziyaret edeceğiz. Çok hızlı ilerletiyoruz. Mart sonuna kadar bitirmek hedefimiz. Kültür Yolu kapsamına 5 il ilave edilmişti. Bu bağlamda Nisan sonunda 2023 festivalleri başlıyor. Hem Adana hem İzmir Kültür Yolu festivallerine katılmış olacak. Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında biz İzmir içinde birçok proje için çalışıyoruz. İzmir dediğiniz zaman turizm ön planda olan bir şehrimiz. İzmir söz konusu olduğu zaman konuya siyası yaklaşmayı doğru bulmuyorum. Projelere sıcak bakmak, katılımcı yaklaşmak gerekiyor. Çeşme Turizm Projemizde ay sonu itibari ile planlar netleşmiş olacak. Uyarıları da dikkat alarak projeleri gerçekleştirmek gerekiyor. Toplantılarımızın hayırlara vesile olmasını dileyerek teşekkür ediyorum’’ dedi. 

YAPI STOKU OLARAK HAZIR OLMAMIZ GEREKİYOR!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise toplantıda yaptığı konuşmada kentte dün gece yaşanan depreme değindi ve yapı stoku vurgusu yaptı. AK Partili Dağ şöyle konuştu: 2023’e doğru Şehir Buluşmaları 81 ilimizde yaklaşık 2 aydır uyguladığımız bu konsepte saha çalışmalarının genel bir adı bunu bugün de İzmir’de gerçekleştiriyoruz. Dün gece yaşadığımız deprem  sebebi ile tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun diliyoruz. Camide bir hasar mevcuttu orada incelemelerde bulunduk. Ardından Buca’ya intikal ettik. Deprem ülkemizin bir gerçeği olduğu gibi İzmirimizin de bir gerçeği... 2004 ve 2008 yılında depremler yaşamıştık. 2020 yılında yaşadığımız kadar şehrimize hasar vermedi. Pazar günü yıl dönümünü andığımız 30 Ekim depreminden sonra bizzat deprem bize kendini hatırlattı. Depremi engellemek insanoğlunun ulaşabildiği bir nokta değil bizim depreme engel olamadığımız söz konusu olduğuna göre bina, yapı stoğu olarak hazır olmamız gerekiyor. Bu konuda çok hızlı şekilde adım atmamız gerekiyor. İzmir iki tane fay hattı üzerinde bulunuyor. Onun için şehrimizin yaklaşık 3'te 2'si yapı stoku olarak depreme hazırlıklı olmamız gereken bir durum var. 30 Ekim’den sonra 5 bin konut imar edildi. Vatandaşlarımıza teslim ediliyor. Bayraklı Şehir Hastanesi’nin bulunduğu alanda 150 tane anahtar teslimi yapılıyor bugün. Durduğumuzu her saniye bu anlamda bir kayıptır. Herkese görev düşüyor. Yerel yönetimlere görevler düştüğünü de ifade etmemiz gerekiyor. Bu da bizim bugün bir gerçeklik olarak önümüzde duruyor. 1’, ağır 4 tane yaralımız var. İzmir’e geçmiş olsun diyorum. Şehir buluşmaları da sahada yaptığımız çalışmalar. 28 Ekim’de Türkiye Yüzyılı vizyon belgemizi paylaştık. Biz 100 yıl boyunca bu ülkede görev yapmış her lider tarafından taş üstüne taş konularak ülkemiz mesafe kaydetmiştir. Atatürk’ten Menderes’e Özal’dan Recep Tayyip Erdoğan’a kadar 99 yılda çok önemli mesafe kaydedilmiştir. 28 Ekim 2022 tarihinde bir çerçeve çizdik ve bunun daha da genişlemesi hemşehrilerimizin katkı sunması için onlarla bir araya geliyoruz. CİMER üzerinden de katkı sağlamak içinde bir alan açma durumu da söz konusu. İnşallah Türkiye Yüzyılı vizyonu ile 2023 seçimlerinde AK Parti ve Cumhur İttifak birinci olacaktır. 

YEREL YÖNETİMLERE ÇAĞRI!
AK Parti İl Başkanı Sürekli ise "Deprem vasıtası ile tekrar hatırlıyoruz İzmir’in yapı stoğunun sıkıntısı ortada. Derhal İzmir’in kentsel dönüşümün yerel belediye tarafından gündemin en ön sırasına alınması gerek. Sadece göstermelik anıtlarla değil sözde değil özde depreme hazırlık yapılmasını temenni ediyorum. Her türlü desteği vermeye hazırız’’ dedi. 

TÜRKİYE’Yİ KARIŞ KARIŞ GEZDİK!
Sürekli sözlerine şöyle tamamadı: 2023 Şehir Buluşmaları Türkiye’nin dört bir yanında devam ediyor. Milletvekillerimiz, bakanlarımız Türkiye’yi karış karış gezdiler. AK Parti’de saha çalışması seçimden seçime değil seçim bittiği tarihten diğer seçime kadar sürer. 4 yıldır tüm teşkilatımız çalmadık kapı bırakmadılar. Seçim de de bu işin teknik çalışmalarını yapacağız. Geçen hafta Ankara’da Türkiye Yüzyılı programına katıldık. AK Partimizin 2023 vizyon belgesini paylaştı Sayın Erdoğan. Bu vizyonun içi doldurulacak. Ayrıntıları hayata geçirilecek. Bugünden itibaren başlıyoruz. Türkiye yüzyılı başlıyor. Yarın değil şimdi hemen alandayız. Tüm İzmirlilerin Türkiye Yüzyılı ile ilgili çalışmalara desteklerini bekliyoruz. Birlikte çalışalım, 14 Kasım’dan sonra AK Parti İzmir teşkilatları olarak İzmirli hemşehrilerimize ulaşarak onların desteklerini alacağız. 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir