MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan Ersoy'dan Çeşme Projesi mesajları!
Politika
29 Nisan 2023 Cumartesi 16:45

Bakan Ersoy'dan Çeşme Projesi mesajları!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Çeşme Projesi'yle ilgili “Geçici bir yürütmeyi durdurma kararı var. Mahkemenin asli kararını vermesini bekliyoruz. İzmir için çok hayati ve önemli bir proje, İzmir’in geleceği açısından çok çok önemli bir proje. Klasik siyasi amaçlar ve siyasi hedeflerle projenin engellenmeye çalışılmasını doğru bulmuyorum” dedi. Ersoy projeyi "Cumhuriyet tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlıkları tarafından çalışmış en iyi turizm merkezi projesidir" diyerek tanımladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Danıştay’ın Çeşme Projesi’nin yürütmesini durdurmasıyla ilgili “Geçici bir yürütmeyi durdurma kararı var. Mahkemenin asli kararını vermesini bekliyoruz. İzmir için çok hayati ve önemli bir proje, İzmir’in geleceği açısından çok çok önemli bir proje. Klasik siyasi amaçlar ve siyasi hedeflerle projenin engellenmeye çalışılmasını doğru bulmuyorum” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy, ayrıca Danıştay tarafından "yürütmeyi durdurma kararı" verilen Çeşme Projesi’ne ilişkin de soruları yanıtladı.

“DİREK UÇUŞLAR 10-15 KAT ARTACAK”
Ersoy şöyle konuştu: Geçici bir yürütmeyi durdurma kararı var. Mahkemenin asli kararını vermesini bekliyoruz. İzmir için çok hayati ve önemli bir proje, İzmir’in geleceği açısından çok çok önemli bir proje. Klasik siyasi amaçlar ve siyasi hedeflerle projenin engellenmeye çalışılmasını doğru bulmuyorum. İzmir, Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerimiz söz konusu olduğunda konulara siyasi yaklaşmamamız gerekiyor. İzmir için çok gerekli bir proje. İzmir’in bazı sorunları var. Hava trafiğiyle ilgili… İzmirlilere sorduğunuzda haklı olarak şikayet ediyorlar. İzmir’in dünyaya direkt bağlanmasını istiyoruz, İstanbul üzerinden bağlanmasını istemiyoruz diyorlar. Bazı şeyler istemekle olmuyor, gerekenleri yapmanız gerekiyor. Bu proje, o yönde atılmış en büyük adım olacak. Bu proje gerçekleştirildiğinde İzmir’e olan direkt sefer sayısından 10-15 kat artış göreceksiniz İzmir’in kalıcı sorunlarından birisi çözülecek.

“BUGÜNE KADAR YAPILAN EN İYİ TURİZM PROJESİ”
Sorunlardan biri de 12 ayın çok kısa süresinde turizm sektörü verimli bir ortam yaşıyordu ve tekrar düşük sezona geçiyordu. Bu projeyle birlikte 12 aya yayılmış, uzun süreli bir nokta haline gelecekti İzmir. O yüzden bu projenin hayati önemi var. Planımız hazır zaten. Yürütmeyi durdurma kararı kalkarsa plan askıya çıkacak. Plan askıya çıktığı zaman bütün hassasiyetlerin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ciddi bir şekilde ele alındığı ve gerekli düzenlemelerin yapıldığını göreceğiz. Üzerinde tartışılacak itiraz vb. varsa tartışılır zaten. Bugüne kadar Cumhuriyet tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlıkları tarafından çalışmış en iyi turizm merkezi projesidir. Benim görüşüm umarım mahkeme sağduyulu bir karar verir ve biz planı askıya çıkararak bu projeyi İzmir’e kazandırırız.” (ANKA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Levent Göktaş
 30 Nisan 2023 Pazar 14:51
Bir de kiralık konut sorunu var hemde had safhada. Kiralar çok yüksek. Devlet memurları, asgari ücretle çalışanların en büyük derdi. Ev sahipleri kışın otur, yazın çık diyor evini sezonluk kiraya veriyor.
 Servet Kösem
 29 Nisan 2023 Cumartesi 18:20
Projeli yerim vardı onaylı 2006 yapamadım ev ,tarım Bakanlığı taş koydu,mahkeme devam etti,4 yıl uçtu,şimdi ben nasıl yapacağım ödenen paralar harçlar ne olacak tekrar ödenmesi gerkli,18 yıl uçtu parası çabası eh böyle Zarar eder insanlar,lafla hiç bir şey olmaz hele köstekle ,AH!İcraatler Vatandaşa,sorun çıkartmamalı ki yatırımcı da gelsin Doğru mu!
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir