MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan Kurtulmuş'tan İzmir'de Kudüs tepkisi
Politika
7 Aralık 2017 Perşembe 17:31

Bakan Kurtulmuş'tan İzmir'de Kudüs tepkisi

İzmir'de Bakan Kurtulmuş, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını açıklamasına tepki gösterdi.

İzmir'de kapılarını 11'inci kez açan 'Travel Turkey Turizm Fuar ve Kongresi'nde, büyük beklenti olan 2018 yılı için erken rezervasyon kampanyası başlatıldı. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un yanı sıra Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ile İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da katıldı. 

'PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİYDİ'
Bakan Kurtulmuş, toplantının soru cevap bölümünde, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını açıklamasına tepki gösterdi. ABD'nin 'Kudüs' kararının İsrail'in saldırgan tutumunu tevşik ettiğini vurgulayan Kurtulmuş, şöyle konuştu: 

"Türkiye, İslam dünyası olarak demokrasiye saygılı bir şekilde, hassas noktada duruyoruz. Bu, adım adım yıllardır süren saldırgan sürecin sonu. Ortadoğu, belli bir noktaya gelmişti. Kudüs'ün 30 yıl önceki nüfus yapısıyla bugünkü yapısı farklı. ABD'nin Kudus'ün başkent olduğu anlamına gelen kararı, İsrail'in saldırgan tutumunu tevşik ediyor. Yeni bir kapının açılacağı, maalesef görülüyordu. Bölgede ayrıca sürekli dağılan, parçalanan Ortadoğu coğrafyasından bahsediyoruz. Irak, paramparça oldu. Suriye, şehir şehir bölünmüş durumda. Müslüman ülkeleri, uyanışa davet ederken, şunu söyledik. Aklınızı başınıza alın, bölünmelerin hiçbirimize faydası yok. İsrail'e faydası var. İsrail'in yayılmacı politikası, daha hazır hale getirildi. ABD kararıyla yayılmacı politikalar, onaylandı. Devam edilmesi gerektiği bir şekilde ortaya kondu. Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Adım adım bu süreç, geldi. ABD içinde bu kararı tasvip etmeyen siyasi grubun olduğu biliyoruz. Avrupa'da da herkesin sesini yükseltmesi, bu kararın kaoslar yaratacağını ifade etmesi lazım." (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir