MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan Kurum’dan Tugay’a: Bunu temizlememiz lazım yoksa insanlar bizden hesap sorar!
Yerel Yönetimler
21 Eylül 2024 Cumartesi 00:27

Bakan Kurum’dan Tugay’a: Bunu temizlememiz lazım yoksa insanlar bizden hesap sorar!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay Körfez’de yaşanan balık ölümleri ve kirliliğe dair konuştu. Tugay konu ile ilgili sorumluluğun bakanlıkta olduğunu yinelerken, Bakan Murat Kurum’un kendisine, “Bizim bunu temizlememiz lazım yoksa insanlarda bizden hesap sorar” dediğini aktardı.

GERÇEKİZMİR - İzmir Körfezi’nde yaşanan balık ölümleri ve kirlilikle ilgili gündem sıcaklığını koruyor.

İzmir’de Ağustos ayında Bayraklı ilçesi Turan Sahili'ne ölü balıkların vurması ve kötü koku sorununun ortaya çıkması sonrası kirlilik kaynağının tespiti ve önüne geçilmesi için harekete geçilmiş İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bölgede inceleme başlatmıştı.

İnceleme kapsamında deniz suyu numuneleri, yetkili laboratuvar tarafından incelenmiş, yapılan değerlendirmeler sonucunda balık ölümlerinin, deniz suyu sıcaklığındaki artış, denizdeki kirlilik ve oksijen seviyesinin yetersiz olmasından kaynaklandığı tespit edilmişti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başkanlığında 5 Eylül'de "İzmir Körfezi Koordinasyon Kurulu" toplantısı yapılarak, Bilim Kurulu üyeleriyle çalışma gruplarının oluşturulması ve acil eylem planının hazırlanması kararlaştırılmıştı.

Konu ile ilgili Bilim Kurulu’nun çalışmaları sürerken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Gerçekizmir’e yaptığı ziyarette Körfez’e dair önemli mesajlar verdi.

“TEMİZLEMEMİZ LAZIM YOKSA İNSANLAR BİZDEN HESAP SORAR”

Tugay Körfez temizliğinde sorumluluğun bakanlıkta olduğunun altını çizerken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un kendisine, “Bizim bunu temizlememiz lazım yoksa insanlarda bizden hesap sorar” dediğini aktardı.

Tugay, “Bakanlığın temizlemesi lazım biz yardımcı olabiliriz. Kenarından köşesinden. 2012 yılında Aziz Başkan biz temizleriz demiş ancak 2024 yılında belediyenin gücünü aşan bir şey olduğunu net olarak söyledim ben. Bizim böyle bir şey yapmaya kalkmamız altından kalkamayacağımız bir yükün altına girmemiz demek. Mevzuat ve kanun gereği bakanlığın görevi kesinlikle. Bakan Bey(Murat Kurum) ile görüştüğümüzde “Bizim bunu temizlememiz lazım yoksa insanlar bizden hesap sorar” dedi. Kendi ifadesi bu. Ben bunun böyle anlaşılmış olmasından memnun oldum. Burada yardımcı olabileceğimiz her ne varsa yardımcı olmaya hazırız. Bizim burada asıl yapmamız gereken ana iş onlarla ilgili eksiklerimizi tamamlamamız gerek. Yağmur suyu ayrıştırmaları, arıtma tesislerinin kapasitesinin artması gibi konular” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir