MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan Kurum ve Soyer'den 'plan' görüşmesi: Ne sonuç çıktı?
Yerel Yönetimler
21 Şubat 2021 Pazar 21:57

Bakan Kurum ve Soyer'den 'plan' görüşmesi: Ne sonuç çıktı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ve Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in katıldığı zirvede kentte yeni dönem için hazırlanan imar düzenlemesine uzlaşı çıkmadığı öğrenildi. Soyer’in çalışmanın detaylarına ilişkin bilgilendirme yaptığı toplantıda Kurum’un, “Yargıdan dönecek bir hazırlık yapmayalım” mesajı verdiği aktarıldı. Kurum’un ayrıca, “Bu konu siyaset malzemesi yapılmamalı” dediği de belirtildi.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Ekim depremi sonrasında hazırlanan imar düzenlemesine ait notlar Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile paylaşıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı toplantıda yeni düzenlemeler masaya yatırılırken yerel ve merkezi idare arasında teknik konularda görüş ayrılığı yaşandığı aktarıldı.

 Zirvede konuşan Bakan Kurum’un plan notlarının yasal altlığa dayandırılması gerektiğine vurgu yaptığı öğrenilirken, “Bir şeyin yapmak için yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Yarın bir gün yargıdan dönmemesi için titiz çalışalım” dediği belirtildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in de, “Vatandaşlarımız bu çalışmayı bekliyor. Bir an önce çıkarmamız lazım. Meclis olarak üzerinde uzun süredir çalışıyoruz” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Her iki tarafında kendi gerekçelerini ortaya koyarken, Bakan Kurum’un, “Bu konu siyasete çekilmemeli ve siyasi malzeme yapılmamalı.” şeklinde görüş bildirdiği aktarıldı.

25 Şubat’ta gerçekleşecek olağanüstü meclis oturumu öncesinde bir toplantı daha yapılacağı belirtildi. Notların üzerinde bir revizyon, öneri ya da temenni şeklinde bir çalışma yapılabileceği ifade edildi. 23 Şubat Salı Günü bir toplantı yapılacağı öğrenildi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Fikret
 21 Şubat 2021 Pazar 22:41
Emsal 2,5 verilen yerlerdeki haklar ne olacak? İnsanların 4 dairesi varken 2,5 emsalle 2 daire alıyor yazık değilmi? Emsal arttırılmaya gidilmeli en az kadastralden 3,5 emsal çıkmalı yoksa yeni çıkacak planlarda işe yaramaz vatandaş madur olur
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir