MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan Soylu'dan önemli mesajlar: Biz İzmir'e köle oluruz!
Politika
12 Ekim 2018 Cuma 19:36

Bakan Soylu'dan önemli mesajlar: Biz İzmir'e köle oluruz!

AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Soylu önemli mesajlar verdi. Terörle mücadelede kat edilen yolu anlatan ve ülkede kalan terörist sayısını da açıklayan Soylu, "İstediğimiz açıktır. Biz İzmir’e köle oluruz ama hizmet ederiz. Hizmetkar oluruz" dedi.

İZMİR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir dizi temasta bulunmak için geldiği İzmir'de AK Parti İl Başkanlığı'nı da ziyaret etti. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve İzmir Milletvekillerinin eşlik ettiği İçişleri Bakanı Soylu, bina girişinde büyük sevgi gösterileriyle karşılandı. 

TERÖRİST SAYISI 750! 
Bakan Soylu ziyarette yaptığı konuşmada terörle mücadele konusunda atılan adımları anlattı ve “Terörist sayısı şu anda 750 civarında, 5-6-10 binli rakamlardan buraya geldi. Son 10 ayda terör örgütlerine sadece 66 kişi katıldı. Öyle yıllar oldu ki bu rakam 4 binlerdeydi… Teslim olanlar 400 civarında. Büyük üstünlük ortaya koyuyoruz. Pazartesi bir hazırlığımız daha var. Ülkenin huzurunu bozmaya çalışanlara Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu irade içerisinde attığımız adımlarla geçit vermeyeceğiz” dedi.

Partililere seslenen Soylu şunları söyledi: Türkiye’yi diz çöktürmek ve ayakta durmasını engelleyebilmek için yıllardır bu ülkeye bedel ödettiler. İstemediler ki biz zengin bir ülke olalım, bu ülkede terörle mücadele yaparken kendi imkanlarımızla kendi araçlarımızla beraber yapalım. İstemediler ki bu ülkenin yarınlarına umutla bakmayalım. Dünyada haksızlıklara güçlü bir Türkiye’nin meydan okuyabilmek kabiliyeti olsun. Bir ayağı çukurda olsun istediler. Boynu eğik bir Türkiye olsun. Kendilerine yapılan haksızlığı haykırabilecek bir ülke olmasın. Bir taftan eğitecekler bir taraftan finansmanını sağlayacaklar; FETÖ ve PKK ile Türkiye’yi terbiye etmek istediler. Bu ülkede başbakan maliye bakanı astılar. Bu millet kendini idare edebilmek kabiliyetine sahip olmasın.  Bu oyunu siz bozdunuz. Menderes’in idamı ile her on yılda bir yapılan darbelerle millete diz çöktürmeye çalışanlara oy pusulası ile bu dersi siz verdiniz. Siz yapamazsınız, beceremezsiniz diyenlere ak parti 16 yıldır biz ülke olarak beceririz diyor. Dünyanın birçok ülkesinde toplantılara katılıyoruz. Bilediniz ki, hiçbir toplantıda bizim boynumuz eğik ve bükük değildir. Bu sizin sayenizdedir” dedi.

MÜCADELEMİZ BUNUN MÜCADELESİ! 
Bakan Soylu ayrıca, “Gençlerimiz birçok şey yaşadı. Ekonomik krizleri, darbeleri, spekülasyonları, 28 Şubatları, Gezi olaylarını, 17-25 Aralıkları, 6-7 Ekimleri… Artık gelecek nesiller bunları bir kez daha yaşamasın. Mücadelemiz bunun mücadelesidir. Sizin ortaya koyduğunuz irade güçlü ve doğru bir iradedir. Bir tarafta etrafımız ateş coğrafyası. Suriye, Irak, Tunus, Yemen, Fas… Bütün coğrafyalar içerisinde Türkiye’yi istikrarsızlık cenderedesi içine almaya çalışanlara davamıza sahip çıkarak Türkiye’yi bu noktaya getirdiniz. Ortaya koyduğunuz istikametten rahatsız olanlar var. Onlar 16 yıllık iktidardan rahatsızlar. Bölünüş yollardan, üniversitelerden, şehir hastanelerinden, barajlardan, köprülerden de rahatsızlar. Onlar rahatsızlar ama kimse kusura bakmasın, AK Parti kadroları o kadar dimdik ki ne yaparlarsa yapsınlar biz ülkemizi zenginleştirerek bizden rahatsız olanları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Bunu demokrasi ile beraber gerçekleştiren bir AK Parti var. Bu ülkede yıllar önce Kürtler beni kürdüm diyemiyordu bugün rahat bir şekilde diyorlar. Aleviler de öyle. Herkes istediğini rahatça ifade ediyor, kimse kimsenin ne yaptığına karışmıyor. Mücadelemizi ülkemizi terörize ederek bizi istikrarsızlaştırmaya çalışanlarladır. Ekonomimizi kamu düzenimizi huzurumuzu yarına taşımaktır bizim mücadelemiz” şeklinde konuştu. 

LANET OLSUN PARALARINA!
AK Parti hükümeti tarafından ülkeye son 16 yılda sadece bina, köprü, yol, üniversite kazandırılmadığının altını çizen İçişleri Bakanı, “Büyük bir zihniyet devrimi ortaya koyuldu. En zoru buydu. Bir taraftan hükümet sistemi bir taraftan dün buna dokunulursa ne olur diye tereddüt edilen meseleler bu ülkenin sırtından alındı. Hepsi şiddetle olmadı. Ne kadar çatlarlarsa çatlasınlar, patlarlarsa patlasınlar bunlar sandıkla ve demokrasi ile oldu. Önümüzde aydınlık dolu günler var. Bizim dünyadaki diğer ülkelerden daha fazla çalışmamız lazım. Bizim derdimiz onların derdinden büyük. Bizim iddiamız var. Biz sadece kendimiz zengin olalım istemiyoruz. Dünyada bir millete zayıflık yakışmaz o da bu asil devlettir. Güçlü olmaya devam edeceğiz. Birçok insan geliyor. Karaburun açıklarında 8 insan maalesef bot battığı için hayatını kaybetti. Diğerlerini arıyoruz. İnsan niçin yurdundan çıkar. Çocuklarınıza komşu hakkını vicdanı öğretiyorsunuz. Orada tecavüze uğrayan kadınlara bize sahip çık çığlığına kulaklarımıza mı kapatsaydık. Dünya bu insanlık imtihanında sınıfta kalmışsa biz dolar hesabı kalıp bu işe girmeseydik mi deseydik. Lanet olsun paralarına. Doğru yolda yürüdüğümüz için Cenabı Allah’tır kurtarıcımız. Bu milleti 300 yıldır gerileme döneminden bu kadrolar kurtardı. Üzerinize geldiniz ezik dediler partiyi kapatmaya çalıştılar. Vesayet var dediler. Bir gün geri adım atmadınız. Recep Tayyip Erdoğan’dan bir milim sapmadınız" ifadelerini kullandı. 

AFRİN’İ DÜMDÜZ ETTİK
“Afrin’e giremezsiniz dediler. Afrin’i dümdüz ettik girdik” diye Bakan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: Hiç merak etmeyin hani diyorlar ya Fırat’ın doğusu batısı biz doğusunu da batısı da anlamayız. Bu coğrafyada demokrasi ile ayakta kalmak kolay değildir. Yarın Ankara’ya döneceğim sabah Diyarbakır’da olacağım. Oradan başka bir vilayete geçeceğim. Birtakım değerlendirmeler yapacağız bir de orada mücadele veren evlatlarımız var. Hiçbir şeyin hesabını yapmıyorlar. Oradaki belediyelere kayyum atanmış rahatsız oluyorlar çünkü PKK’ya oradan para transfer edemiyorlar. Kandilde oturmuşlar hangi köye muhtarlara atarız diye plan yapıyorlar. Nereye hangi belediye başkanlarını gönderiz diye plan yapıyorlar. Buna demokrasi istismarı derler. Demokrasi üzerinden terör örgütüne can suyu vermeye çalışanlarla mücadelemiz devam edecek. Terörist sayısı şu anda 750 civarında, 5-6-10 binli rakamlardan buraya geldi. Son 10 ayda terör örgütüne sadece 66 kişi katıldı. Öyle yıllar oldu ki 4 binlerdi… Büyük üstünlük ortaya koyuyoruz. Teslim olanlar 400 civarında. Pazartesi bir hazırlığımız daha var. Ülkenin huzurunu bozmaya çalışanlara Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu irade içerisinde attığımız adımlarla geçit vermeyeceğiz ve İzmir’de de huzurun asayişin olabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Her hafta İzmir ülkemizin diğerleri ilerli gibi masamızın üzerinde... 

O TALİMAT İÇİN BİZE KIZDILAR AMA... 
Soylu uyuşturucu ile mücadele konusunda da önemli mesajlar verdi ve şöyle konuştu: Günde 20 evden hırsızlık yapılıyordu 4,5’a düşürdük. Olayları aydınlatma oranlarımızı İzmir’de son 9 ayda 7 puan yükselttik. Birçok güvenlikle ilgili adımları atarken bir şey istiyoruz; okulların etrafı huzur içinde olsun. Anneler babalar çocuklarını okula bıraktıklarında gözleri arkada kalmasın. Birçok okula güvenlik görevlisi verdik. Uyuşturucu konusunda her yerde tacirlere alan vermiyoruz. 50 bini aşkın tacir cezaevinde yatmakta. Bana kızdılar polise böyle bir talimat verilir mi dediler. Onu söyleyenler kendi sırça köşklerinde oturuyorlar. Hiçbir anne sen bakansın evladımı bu adamlardan kurtar diye yalvarıp gözyaşını gördüler mi? Size namus sözümüzdür, bu uyuşturucu illetinden herkesi kurtaracağız kurtarmazsak namerdiz. 17 bin uyuşturucu satıcısını kodese tıktık. Uluslararası bir alanda yapıyoruz bu mücadeleyi. Nereden çıkıyor nereden geliyor… Ama bunun için güçsüz bir Türkiye olmaz bunun için Erdoğan liderliğinde güçlü bir Türkiye olur” ifadelerini kullandı. 

KILIÇDAROĞLU’NA: GİTSİN MİLLETE SORSUN! 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “İçişleri Bakanlığı müfettişlerle birlikte belediyelere baskı yapıyor” sözlerine yanıt veren Bakan Soylu, "Özür diliyoruz. İki tane hırsızlık yapan belediye başkanını görevden aldığımız için milletimizden de özür diliyoruz. Bize teşekkür etmesi lazım ben bakamıyorum bu adamlar yolsuzluk yaptı diye… Gitsin millete sorsun. Beşiktaş’ta adım adım gezdim. Bir kişi bile siz bunu neden görevden aldınız demedi. Tam tersi teşekkür ettiler. Yazıklar olsun" dedi. 

260 BİN KİŞİ GİTTİ VE... 
Toplumun bazı kesimleri tarafından Suriyelilere yönelik göç politikaları hakkında yanlış algılar yaratılmaya çalışıldığını kaydeden Soylu, “Doğru istikamette gidiyoruz ama bazen Suriyeliler üzerinden bir algı oluşturuluyor. Tüm dünyada belki de ülkelerin boynunu bizim karşımızda eğdiği bir mesele üzerinden dedikodu yapılmasını hazmedemiyoruz. Mevlana’yı bize sadece turistik amaçla ziyaret edelim diye öğretmediler. Kendi değerlerimizden uzaklaşmayalım diye öğrettiler. Yalanlarla ülkemize sığınmış insanları bunları kovun bakalım diye söz yükseltenlere söylüyorum bu yanlıştır. Suç oranı ortalaması yüzde 2,5 tür. Suriyelilerin karıştığını onun üçte biri yani 0,8. Suriyeliler çok büyük bir suç yapıyorlar diye dedikodu yapanlar aslında birilerinin ekmeğine yağ sürüyorlar. Dilencileri toplatıyoruz. Devlet bedava bakıyor, asgari ücret veriyor da yanlış bilgidir. Suç işleyen kim varsa Suriyeli de olsa kendi sınırlarının ötesine geçiriyoruz. Bayramda gidiyorlar neden geri geliyorlar diyorlar. Bayramda gitmelerini biz sağlıyoruz. Eskiden 4-5 gündü şimdi 1 ay gitsinler diyoruz. Oraları görsünler, evleri varsa kalıyorlar zaten 260 bin kişi gitti ve oralarda kaldı. Evleri yok barkları yok güvenli değil. Ne yapacaklar Türkiye’ye gelecekler. 50 yıl sonra orada kendi topraklarına döndüklerinde çocukları Türkiye’ye baktıklarında sadece dua edecekler. Bunarlı siyasetlerine alet edenleri de kınıyorum” ifadelerini kullandı.

BİZ İZMİR’E KÖLE OLURUZ!
Konuşmasının sonunda 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerine ilişkin İzmir özelinde mesajlar veren Soylu, “İstediğimiz açıktır. Biz İzmir’e köle oluruz ama hizmet ederiz. Hizmetkar oluruz. 31 Mart tarihine kadar çok çalışalım. Gayret gösterelim. Bu millet yüce gönüllüdür, İzmirliler yüce gönüllüdür. 31 Mart tarihinde şuradan geleceğimize de, Türkiye’mize de aydınlık bir müjde verelim. Bu inançla olur. Birlikle beraberlikle olur. Milletin ayağına gitmekle olur. En önemli fırsat bu dönemde AK Parti teşkilatının ve İzmirlileri kucaklaşmasıyla olur. Bu konuda az bir zaman var. Şurada nereden bakarsanız bakın toplan bizim burada 5,5 ay zamanımız var. Gece gündüz sabah akşam sırtımızdaki ter korumadan çalışma içinde olalım. Bu seçimi kazanırsanız siz kadınlar kazanırsınız. Çünkü sizin umudunuzu mağlup edemediler. İzmir’i eğer AK Parti’ye getirecek güç varsa o da, AK Partili kadınlardır. Buna adımın Süleyman olduğu gibi eminim. Ben siyasetten az buçuk anlarım. Bu heyecanı burada gördüm. Bu tabloyu gördüm. Cumhurbaşkanıma da anlatacağım. Ne emriniz varsa amadeyiz, gücümüz yettiğinde… İzmir’de bu kadrolara zafer yakışır” açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir