MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan Tunç'tan 'Selahattin Demirtaş' açıklaması
Politika
5 Kasım 2025 Çarşamba 13:48

Bakan Tunç'tan 'Selahattin Demirtaş' açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AİHM'in Selahattin Demirtaş kararı hakkında, "Karar kesinleşti mahkeme sürecini bekleyeceğiz" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AİHM'in eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verdiği kararı hakkında konuştu.

Tunç, "(AİHM) Daire kararı kesinleşmiş oldu. Daire (AİHM) kararının şu anda görülmekte olan Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 22. Ceza Dairesi'ne gelmesi durumunda ya da ilgililerin müracaatı durumunda mahkeme tarafından değerlendirilecektir. Bu süreci hep birlikte beklemek gerekecek" dedi.

NE OLMUŞTU?

Adalet Bakanlığı, 7 Ekim'de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutukluğu hakkında verdiği ikinci ihlal ve tahliye kararına sürenin dolmasına bir gün kala itiraz etmişti.

AİHM 2. Dairesi tarafından Demirtaş ile ilgili verilen kararın AİHM Büyük Dairesinde yeniden ele alınması talebinde bulundu.

AİHM Paneli, yapılan bu itirazı reddetti.

Demirtaş, kamuoyunda "Kobani davası" olarak bilinen davada çeşitli suçlardan toplam 42 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Gerçek İzmir