MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan Uraloğlu İzmir-Ankara YHT'si için tarih verdi
Güncel
6 Eylül 2024 Cuma 19:09

Bakan Uraloğlu İzmir-Ankara YHT'si için tarih verdi

Yapımı süren İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi'ne dikkati çeken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Manisa'yı hızlı trenle de buluşturmuş olacağız. Etap etap yapımına süratle devam ediyoruz. İnşallah 2027 yılı içerisinde tamamlayarak hizmete açacağız. Projemiz tamamlandığında Ankara-İzmir mevcut demiryolu 824 kilometreden 624 kilometreye, seyahat süresi de 14 saatten yaklaşık 3,5 saate düşecek. " dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yunusemre Millet Çarşısı Toplantı Salonu'nda düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

Uraloğlu, yapımı süren İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi ile Manisa'yı da hızlı trenle buluşturacaklarını belirterek, "Etap etap yapımına süratle devam ediyoruz. İnşallah 2027 yılı içinde tamamlayarak hizmete açacağız." dedi.

Yapımı süren İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi'ne dikkati çeken Uraloğlu, "Manisa'yı hızlı trenle de buluşturmuş olacağız. Etap etap yapımına süratle devam ediyoruz. İnşallah 2027 yılı içerisinde tamamlayarak hizmete açacağız. Projemiz tamamlandığında Ankara-İzmir mevcut demiryolu 824 kilometreden 624 kilometreye, seyahat süresi de 14 saatten yaklaşık 3,5 saate düşecek. Ankara-Manisa arası seyahat süresi de 11 saat 45 dakikadan sadece 2 saat 50 dakikaya düşecek." dedi. (AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir