MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan Yumaklı’dan bir açıklama daha: Yangın vadi içerisine sıkıştı
Güncel
17 Ağustos 2024 Cumartesi 09:59

Bakan Yumaklı’dan bir açıklama daha: Yangın vadi içerisine sıkıştı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’de devam eden yangının vadi içerisinde sıkıştığını söyledi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, son 3 gün içerisinde başlayan orman yangınlarından 69'unun söndürüldüğünü, 6'sının ise devam ettiğini belirtti.

İZMİR'DEKİ YANGIN VADİ İÇERİSİNE SIKIŞTI

Yumaklı, İzmir Yamanlar'daki yangının bir vadinin içerisine sıkıştığını, uçak ve helikopterlerle yapılan müdahaleyle söndürülmesini beklediklerini söyledi.

İzmir'de devam eden yangınlarla ilgili "Halihazırda yangınla ilgili şehri tedirgin edecek herhangi bir husus söz konusu değil" diyen Yumaklı'nın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"Muğla'nın Milas ilçesindeki yangın kontrol altına alındı. Bolu Göynük, Karabük Ovacık ve Manisa Gördes'te enerji düşürüldü. Yeni bir yangın çıkmazsa biz bu yangınlara öncelik vereceğiz.

YURTTAŞLARA UYARI

Bizi en çok meteorolojik şartlar oluşturuyor. Düşük nem ve yüksek sıcaklıkla uyarısını söylemiştim. Bir kibrit bile çakmamalarını, iaraçlarının pencerelerinden zmarit atmamalarını, piknik ateşi yakmamalarını özellikle rica ediyorum.

Bu yangınların söndürülmesiyle ilgili bizlerin kabiliyeti, kapasitesi, hava gücü, yerde arkadaşlarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın hassasiyeti olmazsa başaramayız. Yangınla mücadelede en büyük şey yangın çıkmamasını sağlamaktır.

9 KİLOMETRELİK BİR HAT OLUŞTU

Bütün yangınların tamamında can kaybı yok. Yanan alanlarda yaşayan canlıların yok olması, etkilenmesi kimsenin arzu etmediği bir şey. Bunlar için çok üzgünüz. İnsanlar canların böyle yok olmasını istemez.

9 km'lik bir hat oluştu. Açık alanlar var. Sadece orman alanları yok. Her şey bittikten sonra teşkilatımız etkilenen alanları bildirecek. Etkilenen alan yanan alan değildir. Bunlarla ilgili kesin olarak arkadaşlarımız açıklıyor."

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir