MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakanlığın İzmir'deki barınak projesine yargı freni!
Güncel
29 Haziran 2021 Salı 10:21

Bakanlığın İzmir'deki barınak projesine yargı freni!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Seferihisar'da yapılması planlanan ve bölge sakinleri ile Şehir Plancıları Odası'nın yargıya taşıdığı Akarca Balıkçı Barınağı projesinde flaş bir gelişme yaşandı. TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından yapılan açıklamada mahkemenin imar planlarıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdiği belirtildi.
GERÇEKİZMİR - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Seferihisar'ın Tepecik Mahallesi'nde yapılması planlanan Akarca Balıkçı Barınağı'na ilişkin önemli bir gelişme yaşandı.

Çok sayıda konutun bulunduğu bölgede yapılacağı duyurulan proje için bölge halkı tepkisini dile getirmişti. Vatandaşların ve Şehir Plancıları Odası'nın yargıya başvurması sürecinin ardından mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nden 'Seferihisar Ilçesi Akarca Balikçi Barinaği Imar Planlarinin Yürütmesi Durduruldu' başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Çevre ve Şehircilik Bakanlığının tarafından İzmir İli, Seferihisar İlçesi, Tepecik Mahallesi, "Akarca Balıkçı Barınağı" yapımına ilişkin 13.04.2020 tarihinde onanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının bilimsel ve teknik bir gerekçesinin olmadığı,  turizm ve 2. konut(yazlık konut) amaçlı planlanan alanlar ile sahil kullanımı arasındaki ilişkiyi kesecek ve plan bütünlüğünü bozucu nitelikte olduğu gerekçeleriyle yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Şubemizce açılan dava sonucunda hazırlanan bilirkişi raporunda yer alan hususlar  dikkate alınarak  İzmir 6. İdare Mahkemesinin 2020/1153 Esas, 07.06.2021 tarihli kararı ile söz konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden, 2577 Sayılı Kanunun 27. maddesi uyarınca  yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir