MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakanlık 'İzmir'in Çernobili' için tarih verdi!
Güncel
18 Ocak 2024 Perşembe 12:12

Bakanlık 'İzmir'in Çernobili' için tarih verdi!

CHP İzmir Milletvekili Taşkın’ın 70 dönümlük arazide bulunan ve 500 bin tondan fazla radyoaktif atık barındırdığı öngörülen alanla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından cevaplandırılması talebiyle verdiği soru önergesine gelen yanıtta alanın 2024 yılının Haziran alanında temizlenmiş olacağı açıklandı.

GERÇEKİZMİR – Gaziemir ilçesinde yer alan ve ‘İzmir’in Çernobili’ olarak adlandırılan radyoaktif istif alanı kent gündemindeki yerini korumaya devam ediyor. 

Son olarak temizlik çalışmalarının sonlanmaması nedeniyle yıllardır bölge halkının ve İzmir’in sağlığını tehdit eden alanla ilgili bakanlıktan önemli bir açıklama geldi. 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın’ın 70 dönümlük arazide bulunan ve 500 bin tondan fazla radyoaktif atık barındırdığı öngörülen alanla ilgili Enerji ve  Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından cevaplandırılması talebiyle verdiği soru önergesine gelen yanıtta alanın 2024 yılının Haziran alanında temizlenmiş olacağı açıklandı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’ndan gelen yanıtta, “Radyoaktif Kirliliğe Maruz Kalmış alanların Çevresel İyileştirme Faaliyetlerinin Yetkilendirilmesine İlişkin Yönetmelik”  kapsamında söz konusu alanda radyoaktif kirliliğin giderilmesi işlemlerine 2023 yılının Ağustos ayında başlanacağı ve çalışmaların 2024 yılı Haziran ayında tamamlanacağı belirtildi. Çevresel iyileştirme faaliyetlerini, Nükleer Düzenleme Kurumu tarafından 2022 yılında yetkilendirilmiş olan EKOVAR Çevre Grup geri Dönüşüm Atık Depolama İnş. Taahhüt San.  Ve Tic. A.Ş. şirketi yürütüyor. EKOVAR’ın verdiği bilgiye göre yetkisiz kişilerin girişini engellemek için alan güvenlik bariyerleriyle çevrelendi ve güvenlik kameraları yerleştirildi” ifadelerine yer verildi. 

CHP İzmir Milletvekili Taşkın, Enerji Bakanı’ndan gelen yanıtları şöyle değerlendirdi:  
“Görülüyor ki Ağustos ayından bugüne geçen zamanda kayda değer bir çalışma  yapılmış değil. Halk sağlığını ilgilendiren böyle bir konunun ciddiye alınmıyor oluşu  kaygı vericidir. Önümüzdeki aylarda gelişmeleri yakından takip edeceğiz.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir