MENÜ
İzmir 16°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakanlık açıkladı: 6134 kişinin vatandaşlığı iptal edildi
Güncel
21 Eylül 2026 Pazartesi 17:23

Bakanlık açıkladı: 6134 kişinin vatandaşlığı iptal edildi

İçişleri Bakanlığı açıklamasında, gayrimenkul satışları üzerinden usulsüz şekilde Türk vatandaşlığı kazanan kişilerin vatandaşlıklarının iptal edildiği duyuruldu.

İçişleri Bakanlığı gayrimenkul satışları üzerinden usulsüz şekilde Türk vatandaşlığı kazanan kişilerin vatandaşlıklarının iptal edildiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

"Sahte ve usulsüz ekspertiz raporlarıyla vatandaşlık sürecini suistimal etmeye çalışanlara yönelik Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen incelemeler sonucunda; 1.150 yatırımcının yatırım uygunluk belgesi iptal edilmiş, aile fertleriyle birlikte toplam 5.391 kişinin vatandaşlık kararı iptal edilmiştir.

Ayrıca, vatandaşlık kazandıktan sonra kamu düzeni ve millî güvenlik bakımından sakıncalı olduğu tespit edilen 263 yatırımcı ve aile fertleriyle birlikte toplam 743 kişinin vatandaşlık kararı geri alınmıştır. Böylelikle toplam 1.413 yatırımcı ve aile fertleriyle birlikte 6.134 kişinin vatandaşlık kazanma kararı iptal edilmiş veya geri alınmıştır."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Gerçek İzmir