MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakanlık harekete geçti: Körfez'e 'sirkülasyon' desteği!
Güncel
16 Ekim 2024 Çarşamba 13:05

Bakanlık harekete geçti: Körfez'e 'sirkülasyon' desteği!

İzmir Körfezi’nde meydana gelen çevre felaketi sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi ve hükümet cephesinden açıklamalar ardı ardına gelmeye devam ederken Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikli Bakanlığı Körfez’deki sirkülasyonu artırmak için kritik bir çalışmanın hazırlıklarına başladı.

GERÇEKİZMİR - İzmir’de uzun yıllardır çözülemeyen Körfez'deki koku ve kirlilik problemi ile ilgili çözüm arayışı sürüyor. 

Soruna çözüm için Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde bilim kurulu oluşturulmuş hazırlanan 15 maddelik eylem planı kamuyou ile paylaşılmıştı. 

TUGAY SİRKÜLASYON KANALI VURGUSU YAPMIŞTI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, bilim kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulunarak sirküalsyon kanalının öneminin altını çizmişti. 

"NAVİGASYON KANALINI BİZ YAPACAĞIZ"

AK Parti İzmir İl Başkan Bilal Saygılı ise konuyla ilgili  “Sirkülasyon kanalının yapılması Büyükşehir’e ait bir dünyadır. Bunun ile ilgili oluşturulacak maddi tarafında yurt dışında oluşturulacak kredinin onay kısmı Bakanlığa aittir. Navigasyon kanalı yapılması için Ulaştırma Bakanlığı’nda bir çalışma yapıyoruz. Bu büyük ihtimalle Bakanlık tarafından yapılacak” açıklamasında bulunmuştu.

BAKANLIK AKINTI İÇİN ÇALIŞMA YAPIYOR

Edinilen bilgiye göre; Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği bakanlığı bilim insanlar ile körfezdeki akıntıyı hızlandırmak için çalışma yürütüyor. Bakanlık, Urla Karantina Adası’nın ana kara ile bağlayan yolun akıntıyı engellediğini tespit etti ve yolun altının açılarak buradan Körfez akıntı sağlanmasını planladı.

BÜYÜKŞEHİR OLUMLU BAKIYOR

Yolun yıkılarak yeni bir görüntüye kavuşması mı sağlanacak yoksa bir köprü mü yapılacak bununla ilgili henüz bir net kararın olmadığı öğrenilirken yapılacak çalışma ile Urla limanındaki sirkülasyonun da hızlanacağı vurgulandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir projeye “olumlu” baktığı bildirildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir