MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakanlık olumsuz görüş verdi ama İzmir'de ekmeğe zam kapıda: İşte yeni fiyat!
Ekonomi
18 Kasım 2021 Perşembe 13:23

Bakanlık olumsuz görüş verdi ama İzmir'de ekmeğe zam kapıda: İşte yeni fiyat!

Bakanlık kent komisyonundan çıkan karara olumsuz görüş verdi ancak tavsiye niteliği taşıyan bu vetonun karşılık bulmaması bekleniyor. Buna göre gelecek hafta yapılacak İZTO meclis toplantısında 230 gram ekmeğin satış fiyatını 2.5 liraya çıkartan yüzde 25’lik zam hayata geçecek.

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR – İzmir’de gündem ekmek zammı… 

İstanbul ve Ankara’da ekmeğe gelen zammın ardından artan maliyet fiyatları nedeniyle İzmir’de de zor günler geçiren fırıncılar ayaklandı. 

Kasım ayı başında Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin birer temsilcisinden oluşan komisyonda yapılan toplantıda 230 gram ekmeğin satış fiyatının 2.5 liraya çıkartılması kabul edildi ve gözler bakanlığa çevrildi. 

Ticaret Bakanlığı bugün tavsiye kararını açıkladı ve komisyondan çıkan zam kararına olumsuz görüş verdi. 

Gerçekizmir’e konuşan İzmir Ticaret Odası (İZTO) Ekmek ve Unlu Mamuller Grubu Meclis Üyesi Hüseyin Sağır bu tavsiye kararına rağmen kentte ekmeğe zam kararının hayata geçeceğini duyurdu. 

İzmir’de 230 gram ekmeğin 2 liraya satıldığını ifade eden Sağır, son zammın yapıldığı 1 Temmuz’da fiyatı 155 lira olan 50 çuval unun bugün 220 liraya kadar çıktığını söyleyerek İZTO Meclisi'nin Çarşamba günü yapılacak toplantısını işaret etti. İZTO'da Bakanlığın tavsiye kararına uyulmasını beklenmediğini ifade eden Sağır kentte ekmek zammının bu toplantının ardından hayata geçirileceğini söyledi. 

Buna göre İstanbul ve Ankara’da olduğu gibi İzmir’de de 230 gram ekmek 2.5 liradan satılmaya başlanacak. Böylece ekmeğe yüzde 25’lik bir zam gelmiş olacak. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir