MENÜ
İzmir 24°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakanlık'tan Aliağa'ya cüruf tesisine vize!
Güncel
6 Ekim 2022 Perşembe 11:39

Bakanlık'tan Aliağa'ya cüruf tesisine vize!

İzmir’in Aliağa ilçesinde Ekovar Çevre Grup Geri Dönüşüm A.Ş tarafından yapılması planlanan ve ilçe halkı ile sivil toplum örgütlerinin yapılmasını istemediği cüruf depolama tesisine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ‘ÇED olumlu’ kararı verildi.

GERÇEKİZMİR - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir’in Aliağa ilçesinde Ekovar Çevre Grup Geri Dönüşüm A.Ş tarafından yapılmak istenen Batı Ege ve Güney Marmara Endüstriyel Atık(Cüruf) Bertaraf Tesisi projesine Çevresel Etki Değerlendirme(ÇED) olumlu kararı verdi.

Daha önce halkın katılımı toplantısının yapılamadığı projenin hayata geçmesi ile birlikte İzmir, Manisa, Aydın, Çanakkale, Denizli, Bursa ve Balıkesir’den gelen cüruf atıkları burada toplanacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın projeye dair ÇED kararı şöyle;

İZMİR ili ALİAĞA, ilcesi ŞEHİTKEMAL MAHALLESİ, AKÇEKİSE MEVKİİ mevkiindeki EKOVAR ÇEVRE GRUP GERİ DÖNÜŞÜM A.Ş. tarafından yapılması planlanan BATI EGE VE GÜNEY MARMARA ENDÜSTRİYEL ATIK (CÜRUF) BERTARAF TESİSİ projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak Bakanlığımızca 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu' Kararı verilmiş olup; İZMİR Valiliği(Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekmektedir. Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer'i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerekmektedir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir