MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakanlık’tan Çandarlı Körfezi’ndeki paftalar için önemli karar!
Güncel
23 Mart 2021 Salı 16:28

Bakanlık’tan Çandarlı Körfezi’ndeki paftalar için önemli karar!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dikili’de bulunan Çandarlı Körfezi’nde kalan kısımlar için önemli bir karara imza attı. Bazı kısımlarda kalan (2. Grup) Doğal Sit Alanı bölümlerin “Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı” olarak tescil edildiği belirtildi.

GERÇEKİZMİR - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dikili’de bulunan Çandarlı Körfezi’nde kalan kısımlar için önemli bir karara imza attı. Bazı kısımlarda kalan (2. Grup) Doğal Sit Alanı bölümlerin “Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı” olarak tescil edildiği belirtildi.

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü de kararı kamuoyuyla paylaştı. İşte o ilan: İzmir İli, Dikili İlçesi sınırlarının bir kısmını kapsayan (2. Grup) Doğal Sit Alanı 04.02.2021 tarihli ve 234343 sayılı Bakanlık Makamı Olur’u ile “Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı” olarak tescil edilmiştir.

27 Ekim 2017 tarihli ve 30223 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in 2. Maddesinin (j) bendinde yer alan “Anıt ağaçlar hariç, tabiat varlıklarının ve doğal sit alanlarının tescil kararları Resmi Gazete’de yayımlanır ve Bakanlığın internet sayfasında bir ay süre ile duyurulur.” hükmü gereği 20.02.2021 tarih ve 31401 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü) internet sayfasında (https://tvk.csb.gov.tr/izmir-dikili-2.-grup-tescil-ilani-duyuru-413411) ilan edilmiştir.

04.02.2021 tarihli ve 234343 sayılı Bakanlık Makamı Olur’u ve eki paftanın 23.03.2021 tarihinden itibaren 1 (bir) ay süre ile İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü internet sayfasından duyurulacağı, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ek Bina zemin kat ilan panosunda askıda kalacağı ve alana ilişkin bilgilere http://tvksays.csb.gov.tr internet adresi vatandaş portalından ulaşılabileceği hususu;

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince duyurulur.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir