MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakanlıktan Çeşme Projesi'nin önünü açan onay!
Güncel
21 Aralık 2021 Salı 17:28

Bakanlıktan Çeşme Projesi'nin önünü açan onay!

Çeşme ile Urla arasında bulunan büyük bir alan için askıya çıkarılan koruma statüsü değişikliği kararları bakanlık tarafından onaylandı. Kararla birlikte Çeşme Projesi’nin yapımına bir adım daha yaklaşıldı. 

GERÇEKİZMİR - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, İzmir’in Çeşme ve Urla ilçelerini kapsayan Karaköy ve Zeytineli bölgesini içine doğal sit alanlarının statüsü hakkındaki değişim kararlarını geçtiğimiz ay askıya çıkarmıştı. 

Askıya çıkarılan kararlara göre 2’inci Derece Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı olan alanların koruma derecesinin 3’üncü derece Doğal Sit Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’na dönüştürüleceği açıklanmış çevre örgütleri ve ilgili odalar karara tepki göstererek yargıya gideceklerini açıklamışlardı. Askıya çıkarılan kararlar bakanlık tarafından onaylandı. 

Kararla birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’nün hayata geçirmek istediği Çeşme Projesi’nin yapımının önü açılmış oldu. 



 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir