MENÜ
İzmir 17°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakanlıktan İzmir'de doğayı kurtaran karar!
Güncel
17 Mayıs 2023 Çarşamba 16:19

Bakanlıktan İzmir'de doğayı kurtaran karar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Menemen'de orman arazisi içinde yer alan ve Karagöl'ü de tehdit eden kalker ocağı ve kırma eleme tesisi projesinin ÇED sürecinin durdurulduğunu açıkladı.

GERÇEKİZMİR - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in Menemen ilçesinde açılmak istenen ve daha önce yargı kararıyla durdurulan kalker ocağı ve kırma eleme tesisi için kritik bir karar imza attı. 

Bakanlık S.K.Y. Petrol Madencilik İnşaat Nakliye şirketinin orman arazisinde yer alan ve Karagöl'ü de tehdit eden 13,64 hektarlık alanda yılda 1 milyon ton  kapasiteli kalker ocağı ve 260 bin ton kapasiteli kırma-eleme tesisi işletilmesi projesinin çevresel etki değerlendirme (ÇED) sürecinin durdurulduğunu açıkladı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamda, "İzmir ili Menemen İlçesi Alaniçi Mahallesi mevkiinde, 85306 Ruhsat Nolu (E.R. 3328479) alanda S.K.Y. Pet. Mad. İnş. Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan “Kalker Ocağı  (1.000.000 ton/yıl) ve Kırma Eleme Tesisi (260.000 ton/yıl)” projesi için sunulan Proje Tanıtım Dosyası iade/iptal edilerek ÇED süreci sonlandırılmıştır" ifadelerine yer verdildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir