MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakanlıktan İzmir'de orman arazisine taş ocağına 'ÇED' vizesi!
Ekonomi
4 Mayıs 2023 Perşembe 15:46

Bakanlıktan İzmir'de orman arazisine taş ocağına 'ÇED' vizesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in Menemen ilçesinde açılmak istenen ve daha önce yargı kararıyla durdurulan kalker ocağı ve kırma eleme tesisi için çevresel etki değerlendirme (ÇED) sürecini yeniden başlattığını duyurdu.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in Menemen ilçesinde açılmak istenen ve daha önce yargı kararıyla durdurulan kalker ocağı ve kırma eleme tesisi için çevresel etki değerlendirme (ÇED) sürecini yeniden başlattığını duyurdu.

S.K.Y. Petrol Madencilik İnşaat Nakliye şirketinin başvurusu ile ilgili olarak ÇED dosyası hazırlanırken projenin bedeli 7 milyon 873 bin lira olarak belirtildi.

Proje kapsamında 54,71 hektarlık ruhsat alanı içerisindeki 13,64 hektarlık alanda yılda 1 milyon ton  kapasiteli kalker ocağı ve 260 bin ton kapasiteli kırma-eleme tesisi işletilmesi planlanıyor.

DELME-PATLATMA YÖNTEMİ KULLANILACAK!
Projeye en yakın yerleşim yerinin yaklaşık 3 km uzaklıkta bulunan Alaniçi Mahallesi olduğu belirtilirken sahadan kalker çıkarma işleminin delme-patlatma yöntemi ile yapılacağı belirtildi.

Raporda patlamalarda kullanılacak patlayıcıların ÇED izin sınırının 840 metre kuzeydoğusunda bulunan bağ ev niteliğindeki ev, 1610 metre batısındaki bağ evi niteliğindeki ev ve dağınık durumda bulunan evler üzerinde bir olumsuz etkisinin olmayacağı belirtildi.

PROJE ALANI ORMAN ARAZİSİ İÇİNDE!
ÇED raporunda proje alanının ‘Orman Arazisi’ içinde kaldığı bilgisi de yer aldı. Açıklamada proje alanı içinde akar dere bulunmadığı belirtildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir