MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakanlıktan İzmir’in 2 ilçesinde koruma kararları!
Güncel
29 Aralık 2022 Perşembe 08:53

Bakanlıktan İzmir’in 2 ilçesinde koruma kararları!

İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Menderes ilçesinde maden ocağının kapasite artış sahasında bulunan alanı ‘1. derece arkeolojik sit alanı’ ilan ederek korumaya aldı. Bornova’da ise özel mülkiyete ait alandaki antik yapıların niteliğini yeniden değerlendirerek ‘1. Grup korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı’ olarak tescil etti.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu iki ilçede sit tescili kararlarına imza attı.

MENDERES'TE MADEN OCAĞI'NA FREN!
Menderes ilçesinde Çileme Mahallesi, Yarımakça Mevkii’nde bir maden ocağının kapasite artışı bölgesinde kalan tarla ve mera vasıflı Maliye Hazinesi’ne kayıtlı parselde Roma dönemine kayıtlı yapı kalıntısı, yapı temel izleri yoğun seramik ve çatı kiremit parçalarının içinde bulunduğu tespit edildi.

Alanda geçmiş zamanda kaçak kazılar da yapıldığı saptanırken yapı kalıntılarının içinde bulunduğu alanın 1. derece arkeolojik sit, çevresinin ise 3. Derece arkeolojik sit olarak tescil edilmesine karar verildi. 1. Derece arkeolojik sit olarak tescil edilen alanda hiçbir yapılaşmaya izin verilmeyeceği belirtildi.



BORNOVA'DA KÜLTÜR VARLIĞI TESCİLİ
İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Bornova ilçesi Erzene Mahallesi’nde özel mülkiyete ait olan taşınmazın bulunduğu alandaki tescilli köşk, hamam ve sarnıç yapılarının niteliğini yeniden değerlendirerek alanı ‘1. Grup korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı’ olarak tescil etti. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir