MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakanlıktan 'Kayalar' kararı!
Yerel Yönetimler
1 Şubat 2024 Perşembe 13:35

Bakanlıktan 'Kayalar' kararı!

Mahkemede çıkan beraat kararının ardından Eski Menderes Belediye Başkanı Kayalar'ın göreve iade durumu merak konusu olmuştu. İçişleri Bakanlığı göreve iadeyi reddetti ve uzaklaştırmanın uzatılması yönünde bir karar aldı.

GERÇEKİZMİR - İzmir Menderes Belediyesi'nde 'ihalelerde usulsüzlük' ve 'rüşvet' soruşturması kapsamında eski başkan Mustafa Kayalar'ın da yargılandığı davada karar geride kalan ay açıklanmıştı. 

Mahkeme heyeti Kayalar'ın rüşvet suçundan beraatine, görevi ihmal suçundan aldığı cezanın da para cezasına çevrilmesine karar vermişti. 

Mahkeme kararının ardından gözler Kayalar'ın göreve iade durumuna çevrildi. Görevden iade kararı yargı sürecine paralel 2 ayda bir uzatıldığı için mahkeme kararının ardından İçişleri Bakanlığı'nın bu yöndeki iradesinin ne olacağı merakla bekleniyordu. 

Bakanlık Kayalar'ın göreve iadesi ile ilgili durumu karara bağladı. Kayalar'ın avukatı Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili ve Büyükşehir Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın bakanlığın göreve iadeyi reddedittiği ve uzaklaştırmanın uzatılması yönünde bir karar aldığını bildirdi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir