MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakanlıktan Menemen kararı: Aksoy görevden uzaklaştırıldı, gözler o seçimde!
Yerel Yönetimler
27 Kasım 2020 Cuma 15:42

Bakanlıktan Menemen kararı: Aksoy görevden uzaklaştırıldı, gözler o seçimde!

Tutuklu Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırıldı. Başkan Aksoy hakkındaki tutuklama kararı terör suçundan olmadığı için Menemen Belediye Meclisi  başkanvekili seçmek için toplanacak. Toplantının günü ve saati belli oldu. Seçim 1 Aralık Salı günü saat 14:00'te yapılacak.

GERÇEKİZMİR - İçişleri Bakanlığı, Menemen'de "ihale fesat karıştırma ve tehdit" suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Belediye Başkan Serdar Aksoy hakkında flaş bir karara imza attı. 

Tutuklanan Belediye Başkanı Serdar Aksoy görevden uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı'nca zimmet suçu kapsamında yürütülen soruşturmada gözaltına alınan İzmir ili Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy geçici tedbir kararı olarak görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: İzmir ili Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında;  Bakanlığımız Mülkiye Başmüfettişlerince yürütülen  soruşturmalar ile Menemen Cumhuriyet Başsavcılığınca “zimmet suçu” kapsamında yürütülen 2020/ 7447 sayılı soruşturmanın devam etmesi ve adı geçenin bu dosya kapsamında Menemen Sulh Ceza Hakimliğinin 2020/392 sorgu sayılı kararıyla tutuklanması üzerine,  Anayasanın 127’nci maddesinin dördüncü fıkrası ile 5389 sayılı Belediye Kanunun 47’nci maddesi gereğince İzmir ili Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy geçici tedbir kararı olarak Bakanlığımızca görevden uzaklaştırılmıştır... 

GÖZLER O SEÇİMDE
Bakanlığın kararının ardından gözler Menemen Belediye Başkanlığı koltuğu için işleyecek sürece çevrildi. 

Başkan Aksoy hakkındaki tutuklama kararı terör suçundan olmadığı için Menemen Belediye Meclisi  başkanvekili seçmek için toplanacak. Belediye meclisi Aksoy’un süreçte hüküm alması durumunda bu kez yeni bir başkan seçmek için bir araya gelecek. Toplantının günü ve saati belli oldu. Seçim 1 Aralık Salı günü saat 14:00'te yapılacak.

Mecliste CHP’li 15, AK Partili 10, İYİ Partili 3, MHP’li 2 ve bağımsız 1 üyeden tamamamın başkanvekili olmak için aday olma hakkı bulunuyor. 

GİZLİ OYLAMA
Başkanvekili gizli oylamayla seçilecek. Meclis üyeleri arasındaki seçimde ilk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılır. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanvekili seçilmiş olacak. Oyların eşitliği durumunda kura çekilecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir