MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balaban'dan 'Kılıçdaroğlu-Özel' sorusuna yanıt, 'İmamoğlu aday olmaz' iddiası!
Politika
10 Ağustos 2023 Perşembe 08:32

Balaban'dan 'Kılıçdaroğlu-Özel' sorusuna yanıt, 'İmamoğlu aday olmaz' iddiası!

CHP’de değişim tartışmaları sürerken Eski CHP Manisa İl Başkanı Balaban parti içi yarış, Kılıçdaroğlu, Özel ve İmamoğlu başlıklarında önemli açıklamalarda bulundu. 2018’de Kılıçdaroğlu karşısında o dönem CHP’de siyaset yapan Muharrem İnce’ye açık destek veren Balaban, ‘Kılıçdaroğlu ve Özel karşı karşıya gelirse nasıl bir tavır alırsınız?’ sorusunu yanıtladı. Balaban ayrıca İmamoğlu’nun genel başkanlık yarışında olmayacağını düşündüğünü belirtti.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - 14 Mayıs’ta gerçekleşen genel seçim ve 28 Mayıs’ta sonuçlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nde(CHP) yenilginin muhasebesi sürüyor. 

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaktığı parti içi muhalefet ateşi son haftalarda CHP ve ülkenin ana gündem maddelerinden birini oluşturdu. 

CHP’de genel başkanlık ve değişim tartışmalarının yanında mahalle delege seçimleri takvimi sona ererken ilçe kongreleri gerçekleştiriliyor. İlçelerin ardından ülke çapında il kongreleri gerçekleştirilecek ve finalde büyük kurultay yapılacak. 

CHP’de seçimlerin ardından il yönetimlerine yapılan atamalar ise tartışma konusu olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan seçimlerden önce Manisa İl Başkanlığına Semih Balaban'ın milletvekilliği adaylığı istifasının ardından İsmail Çalışkan atanmış seçimlerden sonra ise yönetimde bulunan 24 isim istifalarını sunmuştu. 7 Ağustos’ta gerçekleşen MYK’da istifalar kabul edilirken il yönetimi düştü. Partinin İl Başkanı makamına ise Eski İl Başkanı Semih Balaban’a yakın isimlerden Ali Kuyumcu atandı. 

CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ile arasının iyi olmadığı bilinen Balaban’a yakın bir ismin il başkanlığına atanması CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Özel’e karşı bir hamlesi olarak nitelendi. 
CHP’de İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu’nun başını çektiği parti içi muhalefet Kılıçdaroğlu’nun önemli kurmaylarının katıldığı, sızdırılan ‘Zoom’ toplantısı ile kamuoyunun gündemine gelmişti. 

Kulislerde toplantıda yer alan isimlerden Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özel’in İmamoğlu ile birlikte hareket edeceği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni AK Parti’ye teslim etmek istemeyen İmamoğlu ve ekibinin Özel’i kurultayda aday gösterecekleri öne sürülüyor. 

Tüm gelişmelerin ışığında Özel ile arasının açık olduğu bilinen Eski CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ‘değişim’, ‘İmamoğlu’ ve ‘Özel’ başlıklarında önemli açıklamalarda bulundu. 

16 Eylül’de başlayacak il kongreleri takvimi öncesinde Balaban’ın il başkanlığına yeniden aday olmasına kesin gözüyle bakılırken 24 Haziran 2018 seçimleri sonrasında Kılıçdaroğlu karşısında Muharrem İnce’ye desteğini açıkça belirten Balaban’ın tavrı merak konusu oldu. 



‘’DEĞİŞİMDEN ANLADIĞIMIZ…’’
CHP’de parti içi muhalif grup olarak öne çıkan Demokrasi ve Adalet Hareketi’nin sözcülüğünü de yapan Balaban, değişim tartışmalarını yorumlayarak sözlerine başladı.

Balaban, ‘’Bizim değişimden anladığımız; Parti içi demokrasi, demokratik tüzük ve parti emekçilerinin geleceklerinin güvence altına alınmasıdır. Birinin gidip birinin gelmesi önemli değil. Önemli olan anlayışın, zihniyetin, tüzüğün değişmesi’’ ifadelerini kullandı. 

24 Haziran 2018 seçimlerinde Kılıçdaroğlu ve İnce karşılaşmasında İnce’den yana tavır alan Balaban’ın CHP Grup Başkan’ı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ile arasının iyi olmadığı biliniyor. CHP’de değişim isteyen İmamoğlu ve ekibinin Özel’i kurultayda aday gösterecekleri iddia ediliyor. 



‘’DEMOKRASİYİ KİM VADEDİYORSA O ANLAYIŞI DESTEKLERİZ’’
Balaban tüm siyasi hesapların ışığında Kılıçdaroğlu ve Özel’in karşı karşıya gelmesi durumunda nasıl bir tavır alırsınız sorusunu yanıtladı. 

Balaban, ‘’Bizim için demokrasiyi kim vadediyorsa kim parti içi demokrasiyi sonuna kadar sahipleniyor ve kurumsallaştırıyorsa bizim tercihimiz anlayıştır bu anlayışı destekleriz. Özgür Özel siyasi büyüğümdür benim saygısızlık yapmaz bana, ben onun yaşça çok büyüğüyüm ben de ona hiçbir zaman saygısızlık yapmadım. Bu şekilde medeni mücadelemizi sürdürüyoruz. Bizim anlayışımız demokrasi konusunda, parti programında sosyal demokrat ilkeleri daha ileriye taşıma konusunda bir taslak bir vaat sunuyorsa biz ona yakın oluruz’’ dedi.  

‘DEĞİŞİME ÖZEL ÖNDERLİK EDERSE DESTEĞİNİZİ ALIR MI?’ SORUSUNA YANIT!
CHP’de parti içi muhalif grup olarak öne çıkan Demokrasi ve Adalet Hareketi Sözcüsü de olan Balaban, ‘talep ettiğiniz biçimde bir değişime Özel önderlik ederse, desteğinizi alır mı sorusuna’ İmamoğlu ve CHP’li kurmayların ‘sızdırılan Zoom toplantısı’ üzerinden yanıt verdi. 

Balaban, ‘’Buradaki Zoom toplantısı birçok şeyi insanların kafasında netleştirdi. Kardeşim 7 dönemdir, 5 dönemdir milletvekili olan arkadaşlar bu partiyi uzun yıllardır yöneten arkadaşlar yeniden işin başında olacaklarsa böyle bir değişim olmaz. Günah keçisi olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçmek ve kendini aklamak doğru bir yaklaşım değil. Özgür Özel de dahil. ‘8 yıldır Grup Başkanvekiliyim diyor’ Grup Başkanvekili ne demek partinin en önemli yöneticilerinden biri demek’’ diye konuştu. 



"İMAMOĞLU GENEL BAŞKANLIĞA ASLA ADAY OLMAZ!’’ 
CHP kurultayında genel başkanlık yarışı için Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkması beklenen İmamoğlu’nun pozisyonu hakkında da konuşan Balaban, ‘’İmamoğlu aday olmaz. Kendisi böyle bir şey yapmaz. Çünkü aday olduğunda CHP Genel Başkanı olduğunda belediyeye AKP’ye teslim etmiş oluyoruz. Bu tabanda da örgütte de seçmende de büyük tepki yaratır. Böyle bir karar asla almaz’’ diyerek sözlerini noktaladı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Emekçi
 10 Ağustos 2023 Perşembe 13:03
Değişimin gerekliliğine inanıp Muharrem İnce ''yi desteklediyse bugün K.Kılıçdaroğlunu desteklemesi kendiyle çeliştiğini gösterir. Düsmanımin düşmanı dostumdurla parti yönetilmez. Demekki parti, vatan değil koltuk sevdası diye adama sorarlar. Vekil olamayışını Özgür beyi sorgulayacağına Kemal beyi sorgulasın ittifak yapan o, millet vekili listeleri her yerde hezimetti sanıyormusunuz bundan Kemal Bey''in haberi yok külahıma anlatın. Hele Ümit Özdağ la pazarlığı yenili yutulur değil. Değisim şart kurultayda delege avı! Koltuk sevdanız, menfaatçiliğiniz berbatsınız bir partili olarak yazıklar olsun sizlere diyorum
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir