MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Baraj seviyesi düştü… Başkan Yetişkin kesinti yapacağını duyurdu
Yerel Yönetimler
12 Haziran 2024 Çarşamba 21:47

Baraj seviyesi düştü… Başkan Yetişkin kesinti yapacağını duyurdu

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, ilçede tarım sulamada kullanılan baraj suyunun yüzdesinin düşük olduğunu, üreticiye verilecek suda kesintiye gidileceğini duyurdu.

GERÇEKİZMİR- İzmir’de kavurucu sıcaklar nedeniyle, baraj sularındaki yoğunlaşma yüzdesi de artı. Kentin tarım ve turizmde gözde ilçesi Seferihisar’da Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, tarımsal üretimde tasarrufa gidileceğini duyurdu. Başkan Yetişkin, “Seferihisarımız için gelin bize destek olun su israfını hep birlikte önleyelim. Kuraklıkla hep birlikte mücadele edelim!” dedi.

3 GÜN SU VERİP 7 GÜN KESİNTİ YAPACAĞIZ

Başkan Yetişkin, tarımsal sulamada kullanılan barajın doluluk yüzdesinin düşük olduğunu, tasarruf tedbirleri alınmadığı halde, zorlu bir sürecin üreticileri beklediğini söyledi. Yetişkin, “Bildiğiniz üzere yaz mevsimine sıcak havalar ülke giriş yaptık. Bu sıcak havalar en fazla barajlarımızı etkiliyor. Geçen sene Beyler tarımsal sulama barajımızda yüzde 58 ile başlayıp yüzde 24 ile kapattık. Bu yıl ise sadece yüzde 34 baraj su doluluk oranıyla başladık. Ciddi bir şekilde tedbirler almadığımız takdirde suyumuz sezon sonuna kadar yeterli olmayacak. Bu noktada hepimizin üzerine büyük sorumluluk düşüyor. Hem ilçemizin geleceği hem susuzluk ile mücadele için barajımızda kullandığımız sularda üzülerek söylemek istiyorum kesintiler yapmak zorundayız. Yarından itibaren tüm tarımsal abonelerimize 3 gün verilip, 7 gün kesintiye gidilecektir. Bu hususta tüm üreticilerimizin sağduyulu olmaya, Seferihisarımızın geleceği için suyu tasarruflu kullanmaya davet ediyorum” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Gülay Erinç
 13 Haziran 2024 Perşembe 13:54
Değerli Başkanım Coke yerinde bir karar sağolun varolun
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir