Ukrayna ve Rus heyetlerinin dün aksayan barış görüşmeleri bugün Dolmabahçe'de yapılacak. İki parça halinde ilerleyecek görüşmelerde ilk olarak Türkiye-ABD-Ukrayna heyetleri, sonra da Türkiye Rusya-Ukrayna heyetleri bir araya gelecek.
Dünyanın gözü dün İstanbul'da Ukrayna ve Rusya arasında uzun zaman sonra tekrar başlayacak barış görüşmelerindeydi... Ancak Ukrayna tarafı, Rus heyetinin düşük seviyeli olmasını gerekçe göstererek görüşmelere isteksiz yaklaşmıştı.
Ancak Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Türkiye-ABD-Ukrayna Üçlü Toplantısı saat 10.45'te Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde yapılacak.
Üçlü toplantı aynı yerde yapılacak
Türkiye-Rusya-Ukrayna Üçlü Toplantısı da 12.30'da aynı yerde gerçekleştirilecek.
Dün Ankara'ya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmeye giden Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada İstanbul'a gitmeyeceğini duyurdu. Zelenski daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gelirse İstanbul'a gidebileceğini söylemişti.
Zelenski İstanbul'a gönderdiği kendi heyetinde Savunma Bakanı Rüstem Umerov'un olacağını belirterek "Ne yazık ki Ruslar görüşmeler konusunda yeterince ciddi değil... Başkan Trump ve Erdoğan'ın hatrına İstanbul'a heyet göndermeye karar verdim" dedi.
Kremlin ise Putin'in yakın zamanda İstanbul planı olmadığının altını çizdi.