MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Barlar Sokağı’nda faturalı mumlu isyan şarkıları!
Ekonomi
16 Şubat 2022 Çarşamba 10:02

Barlar Sokağı’nda faturalı mumlu isyan şarkıları!

Elektriğe ve içki fiyatlarına gelen büyük zamlarla birlikte maliyetlerin tavan yaptığı Muzaffer İzgü Sokağı’nda mekanlar dar boğazda! İşletmeler krizi camlarına gelen elektrik faturalarını asıp dış masalarda mum yakarak protesto ediyor.

GERÇEKİZMİR - Ekonomik krizin gölgesinde elektriğe ve içki fiyatlarına gelen büyük zamlar İzmir’in gözde eğlence noktaların Muzaffer İzgü Sokağı’nı da vurdu. 

Barlar Sokağı olarak adlandırılan merkezde işletmeler pahalılık nedeniyle müşteri sayılarında yaşanan düşüş ve artan maliyetler nedeniyle yaşanan krizle dar boğaza girdi. 

Yaşanan kriz protestoları da beraberinde getirdi. Sokaktaki işletmeler zamları elektrik faturalarını mekanlara asarak ve akşamları dış masalarda mum yakarak protesto ediyor. 

HERKES DEVRETMEK İSTİYOR! 
Kıbrıs Şehitleri İşadamları Derneği ve İzmir Turizm Gastronomi Yeme İçme Eğlence İşletmecileri Derneği (TURİDER) Başkanı Hami Torcu gelinen noktada yaşananları ve beklentileri şöyle anlattı: Mümkün olduğunca tasarruflu davranmama, dolapların bir kısmını kapatmama ve LED ampullere dönmüş olmama rağmen iki mekanımdan birine 8 bin, birine de 16 bin fatura geldi. Isınmanın de elektrikle yapıldığı işletmelerde bu faturalar daha da büyüyor. Ama önemli olan rakamdan çok bir önceki ay ne geldiği ve bu ay ne geldiği... Protestolar, eylemler hep var. Bazı işletmeler faturalarını asıyor, biz de TURİDER olarak yurt çapında sesimizi duyurmak için dışardaki masalarda mum yakıyoruz. Tabiki çağrımızın özü, zamlar geri alınabilirse alınsın ama ben geri alınacağını zannetmiyorum. Çünkü verilmiş bir taahhüt var. Asgari ücretteki artış, maliyetlerdeki artış... Bize en başta bir kere ödeme kolaylığı sağlanması lazım. Vergiler de apayrı bir sıkıntı. Sanırım vergi dairelerine gelen bir talimat da var çünkü bir ay önceden vergi borcun varsa hemen ödeme emri yollamaya başladılar. Hayatımda hiç bu kadar hızlı hareket edildiğini görmedim. Nefes alamıyoruz. Havalar soğuk, ücret zamları haklı ama bizim ödeyebileceğimiz rakamların üzerinde, gaz ve elektrik zamları, alkollü içkiye zamlar, hepsi üst üste gelmiş durumda... Mekanı kapatmayı düşünmek mümkün değil çünkü borçlarını ödeyemezsin ama herkes devretmeyi düşünüyor, devrederek bu işlerden kurtulmayı düşünüyor

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir