MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Baro Başkan Adayı Aksay’dan reform gibi bildirge
Güncel
29 Eylül 2018 Cumartesi 16:45

Baro Başkan Adayı Aksay’dan reform gibi bildirge

İzmir Barosu’nun 20-21 Mart tarihlerinde yapılacak Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda Cumhuriyetçi Avukatlar Grubunun adayı Avukat Atalay Aksay, Seçim Bildirgesi’ni yayınladı.

9000 aktif avukat sayısına ulaşan İzmir Barosu için sekiz yeni kurul kuracağını açıklayan Aksay, “Tüm hesaplarımızı daha iyi hizmet üretmek üzerine kurguladık” dedi. “İhtiyacın hizmet olduğunu, ulusal siyaset söylemleri sebebiyle avukatın yereldeki haklarına ve ihtiyaçlarına üvey evlat muamelesi yapıldığını, bu dönem başka bir dönem olacağını” söyledi.

Sosyal medya hesaplarından da paylaştığı bildirgede en dikkat çekici kurul ise “Yerelde Avukat Hakları Kurulu“ oldu. Bu kurulun öne çıkan en önemli hizmet taahhüdü avukatlara yönelik KOOPERATİF kurulması. İzmir’e “Yaşanacak Şehir” algısı ile son dört yılda inanılmaz beyaz yakalı çalışan göçü geldiğini, gelemeyenlerin de taşınmaz yatırımı yaptığını, bu sebeple İzmir’de taşınmazların, arsa metre kare fiyatlarının Türkiye’de en yüksek değer haline geldiğini söyleyen Aksay, “önce sorunu doğru teşhis edip, çözümü öyle üretmeliyiz” dedi.

Kayseri Barosu’nun, bu konuda örnek alınacak baro olması sebebiyle oraya bizzat giderek, biten 7 kooperatifi yerinde gördüğünü, dönemin başkanları ile görüştüğünü ve evrakları inceleyip arşivlere baktığını, uygulamayı yapan yönetim kurulu üyeleriyle görüştüğünü söyleyen Aksay, İzmir’de de proje başlangıcı yapacakları yerlerde Belediye Başkanları ile ön görüşmeler yaptığını belirtti. 

Avukat Atalay AKSAY’ın kolektif çalışma ile hizmeti birey olarak her avukata indirgeyeceği kurulları şöyle;

Yerelde Avukat Hakları Kurulu

Kooperatif Alt Komisyonu

İşbirliği Sözleşmeleri Alt Komisyonu

Sürekli Avukatlık Sözleşmeleri Alt Komisyonu

Eğitim Üst Kurulu

Spor İcra Kurulu

Dijital Sistemler ve Entegrasyon Kurulu

Etik Kurul

Haksız Rekabet ile Mücadele Kurulu

Danışma Kurulu

İlçe Temsilcileri Kurulu

Sadece siyaset söylemi ile renksiz ve gölgede geçen son iki yılı, yeni dönemde projelerimizi hayata geçirerek ve avukat haklarına çözüm yolları getirerek telafi edeceğiz diyen Aksay, yeni döneme kalabalık ekip ile hazırız mesajı verdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir