MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Baro açıkladı! Hacizde dehşet: Avukat silahla rehin alındı!
Güncel
15 Haziran 2021 Salı 17:03

Baro açıkladı! Hacizde dehşet: Avukat silahla rehin alındı!

Barodan yapılan açıklamaya göre Bayraklı ilçesindeki bir haciz işlemi sırasında işlem uygulayan avukat silahla rehin aldı. Güvenlik güçlerinin yardımıyla kurtulan avukatın Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisine devam edildiği belirtildi.

GERÇEKİZMİR - İzmir'de haciz dehşeti yaşandı. 

İzmir Barosu'nda yapılan açıklamaya göre Bayraklı ilçesinde haciz işlemi uygulayan bir avukat silahla rehin alınarak saldırıya uğradı. Haciz işlemi sırasında ilgili işyeri önünde avukatın silahla yere yatırılarak rehin alındığı ölüm tehditlerinin gölgesinde güvenlik güçlerinin yardımıyla kurtulduğu bildirildi. Avukatın genel sağlık durumunun iyi olduğu ve Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisinde devam edildiği öğrenildi. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 
Baromuz üyesi bir meslektaşımıza İzmir Bayraklı'da haciz işlemi için bulunduğu iş yerinin önünde saldırıda bulunulmuştur. Meslektaşımızın başına silah dayanmış, kendisi yere yatırılmış, boynuna ayakla basılmak suretiyle ölüm tehdidinde bulunulmuştur. Meslektaşımızın güvenlik güçlerinin yardımıyla can güvenliği sağlanmıştır. Meslektaşın genel durumu iyi olup şu anda Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisine devam edilmektedir. İzmir Barosu olarak hastanede bulunan meslektaşımızın sağlık durumu yerinde takip edilmektedir.

Söz konusu elim olay son yıllarda avukatlık mesleğine yönelen değersizleştirme girişimleri ve saldırıların bir sonucudur. Başta siyasetçiler, kamu görevlileri ve basın olmak üzere tüm toplumun avukatlığın savunmanın temsilciliğini yapan bir kamu mesleği olduğunu unutmaması gereklidir. Mesleğe yönelik saldırıların devamı halinde avukatların her geçen gün daha fazla tehdit altına gireceği aşikardır. İzmir Barosu olarak mesleğe ve meslektaşlarımıza yönelik tüm saldırıların sonuna dek kararlılıkla karşısında olacağız. Saldırıya dair başsavcılıkla görüşmeler yapılmış olup etkin bir soruşturma yapılması için hukuki süreç baromuz tarafından sürdürülmektedir. Meslektaşımıza, yakınlarına ve avukatlık camiasına geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir