MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Baro başkanının adaylık istifası sonrası Cumhuriyetçiler Grubu’ndan ‘önseçim’ kavgası!
Güncel
3 Mayıs 2018 Perşembe 13:06

Baro başkanının adaylık istifası sonrası Cumhuriyetçiler Grubu’ndan ‘önseçim’ kavgası!

İzmir Barosu’nda ‘iktidar olan’ Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun Başkan Özcan’ın adaylık istifası sonrası Ekim ayında yapılacak seçimli genel kurul öncesi yaptığı ‘ön seçim toplantısı’nda tansiyon yükseldi.

GERÇEKİZMİR – İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti.

İzmir Barosu yeni başkanını Ekim ayında yapılacak seçimli genel kurulda belirleyecek.

Seçim öncesi Aydın Özcan’ın da başkanlık yaptığı ve Baro’da ‘iktidarı elinde bulunduran’ Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu kritik bir toplantıda bir araya geldi. Toplantıda Baro seçimlerinde grubun adayını ön seçime belirleme konusu masaya yatırılırken, yöntem kavgası çıktı!

Özcan’ın adaylık için desteklediği İzmir Baro Başkan Yardımcısı ve Baro Başkan Adayı Avukat Mustafa Çetin’in oy kullanacak üye kriteri hakkındaki sözleri gerginliğe neden oldu. Çetin’in toplantıda “Grubumuzdan olan olmayan herkes oy kullansın, kimseyi fişlemeyelim, afişe olmayalım ne gerek var bunlara” dediği iddia edildi. Bu sözler sonrası tansiyon yükselirken Çetin’e  “Cumhuriyetin ilkeleri Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun ilkeleridir, değil fişlenmek bu bir gurur vesilesidir” tepkisi geldi.

Sözlerin geri alınması talebi sonrası tartışma büyüdü ve salonda arbede de çıktığı iddia edildi. Gerginlik nedeniyle toplantı başka bir tarihe ertelendi.

Çetin'in Türkiye Barolar Birliği’nin kapatılmasına ilişkin tartışma sürecinde Ankara’da düzenlenen etkinliğe İzmir’den otobüs kaldırılmasına yönetim içindeki yakın ekibiyle karşı çıkması, karara ilişkin toplantıya katılmaması, Türkiye Barolar Birliği'nin kapatılmamasına ilişkin hiçbir açıklama yapmaması, geride kalan yılın Nisan ayında yapılan referandumda ‘hayır kampanyasına’ yeterli desteği vermemesi gibi durumlar zaman zaman Cumhuriyetçi Avukat Grubu içinde tepkiyle karşılandığı öne sürüldü. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir