MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Baro'dan Bayındır'da 'hayvan katliamı' isyanı!
Güncel
19 Temmuz 2022 Salı 15:08

Baro'dan Bayındır'da 'hayvan katliamı' isyanı!

İzmir Barosu ve hayvan hakları savunucuları, Bayındır Belediyesi’ne ait hayvan bakımevinde yüzlerce hayvanın uyutularak gömüldüğü iddialarına yönelik ilçedeki adliye binası önünde basın açıklaması düzenledi.
Bayındır Belediyesi’ne ait Hayvan Bakımevi’nde yüzlerce hayvanın ilaç enjekte edilerek uyutulduğu ve gömüldüğüne yönelik iddialara tepkiler sürerken, İzmir Barosu ve hayvan hakları savunucuları, sorumluların tespit edilerek cezalandırılması için bir araya geldi. Bayındır Adliye binası önünde gerçekleşen basın açıklamasına; İzmir Barosu Başkanı Avukat Özkan Yücel, İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şefika Yıldırım Sert, Bayındır Çevre ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Ayşe Aydın ve çok sayıda avukat ve hayvan hakları savunucuları katıldı. 

SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
İddiaların aydınlatılması için bir araya geldiklerini belirten İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şefika Yıldırım Sert, “Hayvanlara yönelik şiddet son günlerde çok fazla artmışken bir de toplumun güvenerek hayvanları teslim ettiği bakımevlerinden bu tür iddiaların yükselmesi, bizim tepkilerimi artırmıştır. Sistematik olarak yüzlerce hayvanın ilaç enjekte edilmek suretiyle uyutulduğu iddiası var. Bu iddianın aydınlatılması bizler için çok elzem. Türkiye’deki tüm bakımevlerindeki tablo benzer nitelikte. Buradaki davanın emsal niteliği taşıyacağına inanıyoruz. Sürecin takipçisi olacağız. Hepimiz, onlar için mücadele etmek adına buradayız. Yargı sürecinin, soruşturma sürecinin düzgünce işlemesi, delillerin toplanmasını sağlamak için buradayız. İzmir Barosu olarak, hayvan hakları savunucuları ve sivil toplum kuruluşlarıyla süreci takip edeceğiz, mücadeleye devam edeceğiz. Hayvanların gömüldüğü iddia edilen bölgede birçok alanda kazı yapıldı ancak 7-8 Temmuz’da öldürüldüğü öne sürülen 14 canlının bedenine henüz ulaşılamadı. Bizler, bunlara da ulaşılmasını istiyoruz. Sistematik şekilde ilaç enjekte edildiği iddiası olması sebebiyle kazı yapılmasının elzem olduğunu biliyoruz.  Bu nedenle de delillerin toplanması ve dosyanın aydınlığa kavuşması için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

SORUMLULAR CEZALANDIRILSIN
Bayındır Çevre ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ayşe Aydın ise sorumluların tespit edilerek cezalandırılması için çağrıda bulundu. Aydın, “On gündür o bölgedeyim, ölü hayvanların üzerinden basa basa gittim ve üzerimden kokusu gitmiyor. Yaşadığım psikolojinin haddi hesabı yok. Niye asıl sorumlular şu an ellerini kollarını sallayarak bizi izliyorlar? Bizim el birliğiyle bu olayın üzerine gitmemiz gerekiyor. Sorumlular cezalandırılmadıkça, ‘Numune örneği alınmadı, numune örneğinden bir şey çıkmadı’ diyerek bu olayın üstü örtüldükçe ya da ‘Burası hayvan mezarlığı’ diyerek aslında buranın hayvan mezarlığı olmasına dair bir karar alınmamasına rağmen bu hayvanlar iddia edildiği gibi oraya gömülüyorsa bizim artık oturup düşünmemiz lazım. Lütfen etkin bir soruşturma yapılsın, 2 ay sonra daha vahim bir tablo görmeyelim. Olayın sorumlularının bulunup cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

İDDİALAR VAHİM
İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel de, “İddialar gerçekten çok vahim. Üstelik iddiaların kaynağı da önemli. Bizzat orada çalışan bir belediye çalışanından geliyor ihbar. Belki de bu soruşturmanın başlamasının temel noktası buydu. Daha yapılacaklar var, toplanacak deliller var. Savcılık ile görüşmeleri sürdürüyoruz. Biz İzmir Barosu olarak, bu olayın aydınlanması, sorumluların ortaya çıkması, varsa ihmali ya da kastı olanların cezalandırılması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir