GİADER Başkanı Murat Buyrukçu, iş yaşamında krizin etkilerinin uzun zamandır yaşandığını dile getirdi. Yerel yönetimlerin kente dair değerleri ön plana çıkarma sorumluluğu olduğunu ifade ederek, “ Örnek verecek olursak; Kemeraltı’nda iş yeri sahibi olan arkadaşlarımızın ortak sorunlarından biri yeterince tabelanın bulunmaması, haritalamanın hala yapılmamış olmasıdır. Turistlerimiz ve bu kentte yaşayan hemşehrilerimiz Kemeraltı girişinin sadece Konak Meydanı’ndan olduğu sanıyor. Çoğu kişi Eşrefpaşa Caddesi’nden, Kemeraltı’na giriş yapılabileceğini bilmiyor. Yerel yönetimler bu sorunları çözmeli.” diyerek tanıtımın gerekliliğini söyledi.
Ortak akıl, uzlaşı, katılımcılık
Sorunların çözümünde sivil toplum kuruluşlarının önemine değinen Mehmet Şakir Başak: ” İzmir’imizin değerlerini hep birlikte ön plana çıkaracağız, yaşatacağız ve koruyacağız. Bu anlamda sivil toplum kuruluşları, iş adamları, bu şehrin renkleri olan spor kulüpleri ve taraftarları ile birlikte hareket edeceğiz.” diyerek ortak akıl, uzlaşı ve katılımcılık anlayışını tekrarladı.
“Gençler geleceğimiz değil, bugünün ortakları”
Karabağlar’da yaşayan gençlerin profesyonel ya da amatör şekilde spor yapacağı alanların olmadığını göreve geldiğinde bu sorunu gidereceklerini söyleyen Başak, “Uyuşturucuya verdiğimiz kurbanlarımız gün geçtikçe artıyor. Bu sorunun, gençlerimizi spora yönlendirerek üstesinden gelebiliriz. Karabağlar’dan neden Milli Sporcu çıkarmayalım? Karabağlar, İzmir’in yüz ölçümü ve nüfus bakımından en büyük ilçesi olmasına karşın spor alanları yok. Spor kulüplerinin durumu da oldukça sıkıntılı.” ifadelerinin ardından “Bu sorunlar da önceliklerimiz arasında çünkü gençler sadece geleceğimiz değil bugünün ortakları. Geleceğin temeli bugün atılıyor.” Mesajı verdi.
Taraftar gruplarının tutkularından bahsedilirken kent yönetimine ve yürütülecek sosyal sorumluluk projelerine dahil edilmelerinin çok büyük avantajlarının olacağı, yereldeki iş yaşamını desteklemedeki rolleri üzerine konuşuldu.