MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başak’tan Kocaoğlu’na sandık öncesi mesaj var!
Politika
5 Eylül 2017 Salı 08:09

Başak’tan Kocaoğlu’na sandık öncesi mesaj var!

İlçe başkanlığı boyunca Aziz Kocaoğlu’yla yıldızı barışmayan Konak İlçe Başkanı Başak, yeni süreçle ilgili çarpıcı mesajlar verdi. Başak, “Bireysel kindarlık lüksümüz yok. Aziz Bey’in de bu durumun farkında olup örgüte ağabeylik yapacağını düşünüyorum. Ben de bu noktada kardeş olarak üstüme ne düşüyorsa yapacağım” dedi.

GERÇEKİZMİR - Adalet Yürüyüşü, Adalet Kurultayı derken CHP’de gözler parti içi yarışın ilk dönemeci olan delege seçimlerinde…

Genel Merkez’in gözü kulağı da bir yandan bu süreçleri son dönemde sancılı yaşayan İzmir’de olacak.

Adalet Yürüyüşü'nün tamamında yer alan tek ilçe başkanı olan Konak İlçe Başkanı Şakir Başak parti içi yarışın yaşanacağı sürece yönelik çarpıcı mesajlar verdi.

İlçe başkanlığı boyunca Aziz Kocaoğlu’yla yıldızı barışmayan, son il kongresinde de Kocaoğlu’nun desteklediği Alaattin Yüksel'in karşısında Nevzat Kavalar’ı destekleyen Başak, yeni süreçte parti içi mücadelede çarpışmak yerine uzlaşmaya dikkat çekti, kendisine de ‘köprü’ rolü biçti.

AYRIŞMAYA MÜSAADE ETMEMELİYİZ
Ülkenin içinde bulunduğu konjonktür nedeniyle dar ideolojinin ve bireysel çıkarların bırakılması gerektiğini söyleyen Başak, “Adalet yürüyüşü ve sonrasındaki kurultayda vatandaşa biz umut verdik. Bizim yapacağımız siyaset ve adaylık konuları bu meselelerin önüne geçmemeli. Ayrışmaya bölüşmeye müsaade edecek bir siyaset yapmamak lazım. Aday olacak insanın birliği oluşturması gerek. Örgüt kimin üzerinde birleşirse arkasında dururuz. ‘Ben adayım’ demekle olmaz. Birliğin bütünlüğün beraberliğin olduğu her yerde olurum.  Bireyler üzerinde tartışma yapmamalıyız. İlkeler fikirler üzerine tartışmalıyız. Doğru adayda birleşmeliyiz. Geçmişte olan bireysel çatışmayı bu dönem parti kaldırmaz, örgüt kaldırmaz. Parti içi yarışta parçalanıp bölünürsek adalet mesaisinde yeşeren umutları zedeleriz” diye konuştu.

KİNDARLIK LÜKSÜMÜZ YOK
Geçmişte zaman zaman karşı karşıya geldiği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla parti menfaati adına bir araya gelebileceğini ifade eden Başak, “Bireysel kindarlık lüksümüz yok. Kendisi ağabeyim… Siyasi anlamda geçmişte fikir ayrılıklarımız olabilir. Geçmişte tartışmalar yaşanmış olabilir. Bugün böyle bir lüksümüz yok. Aziz Bey’in de bu durumun farkında olup örgüte ağabeylik yapacağını düşünüyorum. Ben de bu noktada kardeş olarak üstüme ne düşüyorsa yapacağım. Bu fikir ve düşünceyle ortak paydada birleşme noktasında olacağım. Yoldaşız kader birliği yapan insanlarız. Geçen sefer böyle oldu deme lüksümüz yok. Kimseyi ayrıştırmayacağım. Herkese elimi uzatacağım. Ben köprü olacağım. Birlik beraberlik için görev kime düşüyorsa layıkıyla yapacaktır” dedi.

FAKATSIZ AMASIZ
“Örgütü kucaklayacak İzmir’in sesini yükseltecek bir anlayışta yan yana gelmeye mecburuz” diyen Başak, şöyle devam etti: Cumhuriyetin değerlerinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığı adaletin ortadan kaldırıldığı ortamda kayıkçı kavgasında olamayız. Aziz Kocaoğlu karşıtı değilim ben. Yanlışsa yanlış doğruysa doğru dedim. Doğruda bir araya gelmeliyiz. Bunun içinde gerekirse fedakarlıklar yapmalıyız. Türkiye bizden çok şey bekliyor. Yeri geldiği zaman fikir tartışması da yaparız ancak CHP İzmir Örgütü amasız fakatsız bir araya gelmeli. ‘Kesinlikle bu adamla birlikte olmam’ deme lüksümüz yok. Bireysellikten sıyrılıp biz anlayışını ortaya koymalıyız.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 partili
 5 Eylül 2017 Salı 09:52
Şakir başkan doğruda birleşelim diyor ama Aziz başkanın sadece kendi doğruları vardır.
 Ahmet
 5 Eylül 2017 Salı 09:09
Kişisel çıkar peşinde koşmayan ülke ve parti çıkarlarını her şeyin üstünde tutan insanlar partideki asalakları temizleyip bir araya geldiğinde iktidar olma ışığı tünelin ucunda gözükecektir
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir